قد تكون البروتينات المكون الأساسي للعديد من الأطباق، ولكن الصوصات هي ما يعطي الطبق رونقه الخاص. سواء كنت تستخدم اللحوم أو الدواجن أو الأسماك، هناك العديد من الثنائيات التي تم تحضيرها من الصوصات الأم "الحمراء والبنية والبيضاء وصوص هولنديز" وما زال هناك الكثير الذي يتم ابتكاره في الوقت الحاضر.
من الضروري جداً إضافة العناصر الأساسية لتكوين الصوص. وعندما تقوم بذلك، تستطيع العمل على تطوير النكهة لخلق صوص فريد من نوعه للطبق الخاص بك.

جرب أن تجمع بين هذه البروتينات والصوصات
اللحوم الحمراء
الصوص الأكثر شعبية: صوصات داكنة وكاملة النكهة
الصوص البني
جريفي (صوص اللحم)، ديمي-جلاس
الصوص الأحمر
كريول، الصوصات الإسبانية، الصوصات الإيطالية
الصوص الأبيض
فيلوتيه، بيرسي، الصوصات الألمانية، بيشامل، سوبيز
صوص هولنديز
بيارنيز، موسلين
نصيحة الشيف ديفيد البيطار: عادي تحس إن صوص الهولنديز ولحم الضاني مش ممكن يمشوا مع بعض. بس لما تضيف عليهم النعناع المفروم الطازه، مع صوص الهولنديز هيبقى عندك خليط رهيب ولذيذ قوي ومحصلش.

الفراخ
الصوص الأكتر شهرة: صوص الكريمة مع المشروم خفيف الدسم
الصوص البني
إسبانيول، شاسور، جريفي
الصوص الأحمر
بوتانيسكا، ميلانيز
نصيحة الشيف ديفيد: مع عصرة برتقان، تقدر تحوّل طعم صوص الطماطم لحامض وحلو.
الصوص الأبيض
أورورا، سوبريم
صوص الهولنديز
مالطا، غريمرود
السمك
الصوص الأكتر شهرة: صلصة الزبدة والأعشاب
الصوص البني
صوص إسبانيول الخفيف
نصيحة الشيف ديفيد: الصوص ده محضّر من مرقة السمك والمشروم، مش من المرقة البنية واللحمة. وده بيخليك تقدر تزود بسهولة شوية كريمة وأعشاب في الآخر.

الصوص الأحمر
الإسبانية، نابوليتان
الصوص الأبيض
مورناي، نانتوا، نورماندي
صوص هولنديز
موسلين، كورون