Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

اطهو الضأن:

  • خروف عرقوب 10.0 pc
  • دقيق ابيض 100.0 g
  • ملح 10.0 g
  • فلفل أسود حصى مجروش 5.0 g
  • زيت زيتون 220.0 ml
  • خليط من الجزر والبصل والكراث 1.0 pc
  • باقة أعشاب (زعتر، أوراق غار) 1.0 pc
  • ماء ساخن 1.0 l

الصلصة:

  • ثوم، مفروم 20.0 g
  • البصل المقطع 200.0 g
  • كرفس، مقطع إلى مكعبات 200.0 g
  • معجون الطماطم 1.0 kg
  • ورشيستر صوص 100.0 ml
  • بازلاء مثلجة 600.0 g
  • زيت زيتون 20.0 ml
  • ملح 10.0 g
  • فلفل أسود حصى مجروش 4.0 g

البطاطس المهروسة:

الجريفي:

  • كنور صوص الجريفي البني ٦×٨٠٠جم 75.0 g
  • ماء ساخن 1.0 l

تقديم الطبق والخبز:

  • بطاطس، سميكة وبشكل دائري 100.0 g
  • سلطة جانبية 10.0 pc
  • خبز مقطع 10.0 pc
  • بطاطس حلوة، رقيقة وبشكل دائري 100.0 g

علشان تحضر فطيرة الراعي، هنحتاج لحمة مفرومة، لكن في وصفتنا هنستعمل فخدة ضاني مطبوخة. وهنسيب جزء من العضم باين وقت التقديم لإضافة شكل جمالي. والاسم "ستارجيزي" مستوحى من الطبق البريطاني اللي بيبان فيه رؤوس السمك من المعجنات.

...

التحضير

  1. اطهو الضأن:

    • غمس الضاني في الدقيق، وتبلها بالملح والفلفل، وشوحها في الزيت لحد ما يبقى لونها دهبي، بعدين شيلها على جنب في صينية.
    • ضيف الأعشاب والجزر والبصل والكراث.
    • خفّف صوص ديمي جلاس كنور بالمياه السخنة  وحرّكها لحد ما تدوب بعدين حط اللحمة الضاني.
    • غطيهم بورق ألومنيوم وسويه في الفرن على درجة حرارة 160 لمدة ساعتين.
    • أخرج الصينية من الفرن واتركها جانباً.
    • طلع الصينية من الفرن وسيبها على جنب.
  2. الصلصة:

    • شوح  الثوم، والبصل، والكرفس في زيت الزيتون.
    • ضيف معجون الطماطم وصلصة وستشير. .
    • ضيف البسلة المجمدة وتبلها بالفلفل والملح.
    • ضيف الخليط على صينية اللحمة الضاني وغطيها وسويها لمدة ساعة كمان.
    • افصل اللحمة عن العضم وصفي السوايل بعدين حطها على جنب. ما ترميش العضم.
  3. البطاطس المهروسة:

    • اغلي المياه.
    • شيلها من على النار وضيف البطاطس المهروسة من كنور واخلطها كويس. ضيف عليها صفار بيضة واخلط كويس بعدين ضيف الجبنة الشيدر المبشورة والملح.
  4. الجريفي:

    • اخلط صوص الجريفي بالماية السخنة واخلطهم على نار متوسطة، وسيبها تغلي لمدة 10 دقايق لحد ما تبقى تقيلة، وقدمها مع الطبق.
  5. تقديم الطبق والخبز:

    • في طبق غويط اغرف اليخنة وحط عضمتين للتزيين.
    • زين الطبق بأشكال البطاطس زي الصورة. ادهنها بالزبدة الدايبة واخبزها في الفرن تقريباً 25 دقيقة أو لحد ما تبقى سخنة من جوة ولونها دهبي من برة.
    • قدّمه مع السلطة، وقطع العيش وصوص جو كنور.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة