Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

لعمل يخنة فاصوليا الماش الأخضر:

  • فاصوليا ماش أخضر 300.0 g
  • ماء 3.0 l
  • زعتر فريش 2.0 sprigs
  • زعتر طازج (فريش) 2.0 pc

عشان تطبخهم:

  • عكاوي متقطعة سمك حوالي 3 سم 2.0 kg
  • زيت عباد الشمس 60.0 ml
  • ملح وفلفل

عشان تطبخهم:

  • زيت عباد الشمس 60.0 ml
  • بصل أحمر متقطع مكعبات صغيرة 150.0 g
  • فصوص من الثوم المطحون 50.0 g
  • طماطم متقطعة مكعبات صغيرة 300.0 g
  • صوص سمك 100.0 ml
  • عكاوي محمرة
  • توابل جرام ماسالا 8.0 g
  • مسحوق الكركم 5.0 g
  • مياه السلق لفاصوليا الماش 3.0 l
  • أوراق مورينجا 50.0 g

الدريسينج:

  • خل بلسمك 30.0 ml
  • عسل 15.0 g
  • زيت زيتون 60.0 ml
  • ملح وفلفل
  • كرات مقلي 5.0 g
  • بقدونس مفروم ناعم 5.0 g

 فاصوليا (أو فول) الماش الخضراء معروف عنها إنها مصدر غني بالبروتين والألياف وبتساعد إنها تقلل الكولوستيرول الضار في الجسم. يخنة فاصوليا الماش تعتبر من الاختيارات الأساسية في المطبخ الفليبيني. شوف وصفة  يخنة العكاوي مع فاصوليا الماش الأخضرهنا.

...

التحضير

  1. لعمل يخنة فاصوليا الماش الأخضر:

    • في حلة، ابدأ ضيف الفاصوليا والمياه والتوابل. خليهم يغلوا.  وبعدين سيبهم على النار لحد مايستوا حوالي 80%.  احفظ مياه سلق الفاصوليا على جنب عشان هنحتاجها.
  2. عشان تطبخهم:

    • سّخن الفرن على درجة جرارة 175 درجة مئوية
    •  وعشان تحضر العكاوي، غطي كل قطعة برشة من زيت الزيتون وملح وفلفل.
    •  حمّر العكاوي في الفرن لحد ما تأخد لون بني لمدة من 15 إلى 20 دقيقة.  اقلب اللحمة عشان تأخد اللون البني من كل ناحية.
    •  ولما كل اللحمة تأخد اللون، شيلهم من الفرن وسسيبهم على جنب دلوقتي.
  3. عشان تطبخهم:

    • سخّن كسرولة عميقة لعمل الصوص على نار متوسطة لعالية.  واضف زيت الكانولا.  شوّح البطل والثوم والطماطم. 
    • اعمل (ديجلاز) بصوص السمك عشان تستفيد من البهاريز اللي في الكاسرولة  وسيب صوص السمك يتسبك مع الخضار لحد ما تفوح ريحة الصوص الهايلة. 
    • وبعد كده تقدر تضيف العكاوي المحمرة.  قلب العكاوي في الصوص عشان تاخد الطعم. 
    • وبعدين ضيف الجرام ماسالا والكركم.  قلب بالراحة عشان التوابل تمتزج مع باقي المكونات كويس.
    •  وتقدر دلوقتي تضيف مياه سلق الفاصوليا و معاها  كنور بودرة مرقة اللحم. 
    • أول ما يبتدوا يغلوا، قلل درجة الحرارة وسيبهم على نار هادية.  سيبهم يستوا على النار من 30 إلى 40 دقيقية أو لحد ما العكاوي تبقى طرية وسهلة التقطيع. 
    •  أول ما العكاوي خلاص قربت تبقى جاهزة، ضيف الفاصوليا اللي سلقناها عشان تكمل سوى مع العكاوي.  سيب الفاصوليا والعكاوي على النار شوية لحد ما كل المكونات تبقى طرية ومستوية صح.  دوق اليخنة وظبط التوابل على حسب الطعم.
    •  زوّد دلوقتي ورق المورينجا. واطفي النار.
  4. الدريسينج:

    • في طبق تاني، ابدا اعمل دريسينج البلسميك.  اخلط الخل والتوابل والعسل ورش عليهم زيت الزيتون. 
    • انقل فاصوليا الماش لطبق شوربة كبير عشان تحضرها للتقديم.  وابدأ نظم شكل قطع العكاوي عشان تبقى في وسط  طبق الفاصوليا.  زيّن الطبق بقطدريسنيج البلسميك ورّش عليه من فوق قطع الكرات المقلية والبقدونس المفروم.  ولازم تقدم الطبق ده سخن أول ما يجهز على طول.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة