الجمبري بالثوم، سلطة الخيار والشبت
الجمبري من السيفود المتعدد الاستخدامات والمنتشر في أطباق كتير. الوصفة دي هي سلطة منعشة أصلها الجمبري بالثوم.

المكوّنات
الجمبري بالثوم، سلطة الخيار والشبت
−
+
ج.م.1573.4
البريوش:
خبز، بريوش
/g
120.0 g
0%
بقدونس
/g
20.0 g
0%
معجون ثوم
/g
50.0 g
0%
الجمبري:
جمبري كبير
/x
30.0 x
0%
زبدة غير مملحة سايحة
/g
150.0 g
0%
سلطة الخيار والشبت:
خيار لبناني
/kg
1.0 kg
0%
شبت مخلل
/g
100.0 g
0%
للتقديم:
/
البريوش:
-
خبز، بريوش 120.0 g
-
بقدونس 20.0 g
-
معجون ثوم 50.0 g
الجمبري:
-
جمبري كبير 30.0 x
-
زبدة غير مملحة سايحة 150.0 g
سلطة الخيار والشبت:
-
خيار لبناني 1.0 kg
-
شبت مخلل 100.0 g
للتقديم:
التحضير
-
البريوش:
- ضيف قطع البريوش، البقدونس وبيوريه الثوم في محضرة الطعام واخلط لحد ما يتحول الخليط لفتات.
-
الجمبري:
- اقطع الجمبري لنصفين، اغسله ونظفه. رش عليه الزبدة واشوي الجمبري لحد ما يسخن ويستوي. ارفعه من على النار. غطيه بخليط البريوش وحطه تحت الشواية لحد ما يتحول لونه للذهبي.
-
سلطة الخيار والشبت:
- اجمع الخيار واقطع شرايح بالورب.
- اخلط الخيار مع الشبت في طبق. اخلط كنور تتبيلة الليمون الحامض مع الماء. اخلط هيلمانز مايونيز حقيقي مع عصير الليمون، اخلط كويس.
- احفظه في التلاجة لوقت الاستخدام.
-
للتقديم:
- للتقديم، ضيف الجمبري في طبق مع سلطة الخيار والشبت وأيولي الليمون.