فتة فريك بالبط
بتدور علي بروتين جديد علشان تضيف تنوع لقائمتك في رمضان؟ الحل بين أيديك, مع وصفة فتة البط الشهية. سهوله في التحضير و النتائج مضمونه. شوف الوصفة هنا.

المكوّنات
فتة فريك بالبط
−
+
ج.م.0.0
الفريك:
زيت زيتون
/ml
50.0 ml
0%
البصل المقطع
/g
150.0 g
0%
ماء
/l
1.0 l
0%
فريكة
/g
500.0 g
0%
ملح
/tsp
0.0 tsp
0%
فلفل اسود
/g
1.0 g
0%
الصوص البني:
السمن
/g
80.0 g
0%
ثوم، مفروم
/g
80.0 g
0%
خل أبيض
/ml
120.0 ml
0%
ماء
/l
1.5 l
0%
للتقديم:
بطة مطبوخة
/pc
1.0 pc
0%
زبادى
/g
200.0 g
0%
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً
/g
10.0 g
0%
/
الفريك:
-
زيت زيتون 50.0 ml
-
البصل المقطع 150.0 g
-
ماء 1.0 l
-
فريكة 500.0 g
-
ملح
-
فلفل اسود 1.0 g
الصوص البني:
-
السمن 80.0 g
-
ثوم، مفروم 80.0 g
-
خل أبيض 120.0 ml
-
ماء 1.5 l
للتقديم:
-
بطة مطبوخة 1.0 pc
-
زبادى 200.0 g
-
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 10.0 g
التحضير
-
الفريك:
- في حلة كبيرة على نار متوسطة ضيف زيت الزيتون والبصل ثم 3ل مياه مع كنور بودرة مرقة فراخ لمدة 3 دقائق.
- ضف الفريك واضبط التوابل حسب الرغبة.
-
الصوص البني:
- ضف السمنة والثوم في طاسة وشوحه لحد ما يبقي لونه برونزي ثم ضف الخل.
- ضف مزيج التوم إلى1.5 ل مياه مع كنور ديمي جلاس.
-
للتقديم:
- بدأ بغرف الفريك.
- ثم ضيف البط علي الفريك.
- قم بتوزيع الصوص البني علي الفريك.
- أستخدم قشر البرتقال للتزيين.