كبة العدس والخضار
الوصفة دي زي الكبة التقليدية بالظبط بس بالخضروات! زباينك حيعجبهم جدا الطبق ده وخاصة الزباين النباتيين لأنه مش بس أخف من الكبة العادية كمان مغذي أكتر. مثالي لقائمة المقبلات اللي بتقدمها أو لبوفية الفطار! أطلع على الوصفة الكاملة.

المكوّنات
كبة العدس والخضار
−
+
ج.م.0.0
تحضير الكبة:
العدس الاخضر
/g
200.0 g
0%
بطاطس مقشرة ومسلوقة
/g
150.0 g
0%
بصل مبشور ناعم
/g
100.0 g
0%
زنجبيل مفروم
/g
10.0 g
0%
فتات الخبز المطحون (البقسماط)
/g
100.0 g
0%
فلفل اسود
/g
2.0 g
0%
بودرة حبهان
/g
100.0 g
0%
مسحوق الكمون
/g
5.0 g
0%
كزبرة مجففة
/g
3.0 g
0%
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً
/g
20.0 g
0%
زيت زيتون
/ml
50.0 ml
0%
أعواد القرفة، كاملة
/g
1.0 g
0%
بصل أخضر مقطع مكعبات
/g
100.0 g
0%
طماطم كرز
/g
100.0 g
0%
/
تحضير الكبة:
-
العدس الاخضر 200.0 g
-
بطاطس مقشرة ومسلوقة 150.0 g
-
بصل مبشور ناعم 100.0 g
-
زنجبيل مفروم 10.0 g
-
فتات الخبز المطحون (البقسماط) 100.0 g
-
فلفل اسود 2.0 g
-
بودرة حبهان 100.0 g
-
مسحوق الكمون 5.0 g
-
كزبرة مجففة 3.0 g
-
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 20.0 g
-
زيت زيتون 50.0 ml
-
أعواد القرفة، كاملة 1.0 g
-
بصل أخضر مقطع مكعبات 100.0 g
-
طماطم كرز 100.0 g
التحضير
-
تحضير الكبة:
- أضرب العدس والبطاطس والبصل والزنجبيل والبقسماط والفلفل الأسود والحبهان والكمون وبذور الكزبرة والكزبرة الخضراء مع بعض في الخلاط. ضيف توابل الشرق الأقصى كنور وكنور بطاطس مهروسة.
- أخلط المزيج كويس جدا.
- شكل المزيج حسب رغبتك علشان تحدد شكل الكبة.
- أحشي الكبة بالعدس المطبوخ قبل ما تقفلها.
- أقلي الكية بدرجة 170 مئوية لحد ما تكتسب اللون الذهبي وتبقي مقرمشة.