طبق السمك والبطاطس بالماسالا
دي نسخة مميزة من طبق البطاطس والسمك المقلي الكلاسيكي. المرة دي هنغير النكهة، استخدمنا كنور أرومات مع الفلفل الحراق والكمون علشان تديك نكهة الماسالا. قدمها مع البطاطس المقلية. شوف الوصفة الكاملة تحت.

المكوّنات
طبق السمك والبطاطس بالماسالا
−
+
ج.م.0.0
الخليط:
دقيق
/g
280.0 g
0%
نشاء الذر
/g
40.0 g
0%
بابريكا حلوة
/g
10.0 g
0%
ماء مثلج
/ml
360.0 ml
0%
بيكنج صودا
/g
2.0 g
0%
دقيق الخبز
/g
2.0 g
0%
القلي:
مسحوق الفلفل الحار
/g
20.0 g
0%
مسحوق الكمون
/g
5.0 g
0%
سمك فيليه أبيض
/kg
2.5 kg
0%
بطاطس
/pc
10.0 pc
0%
دقيق
/g
200.0 g
0%
/
الخليط:
-
دقيق 280.0 g
-
نشاء الذر 40.0 g
-
بابريكا حلوة 10.0 g
-
ماء مثلج 360.0 ml
-
بيكنج صودا 2.0 g
-
دقيق الخبز 2.0 g
القلي:
-
مسحوق الفلفل الحار 20.0 g
-
مسحوق الكمون 5.0 g
-
سمك فيليه أبيض 2.5 kg
-
بطاطس 10.0 pc
-
دقيق 200.0 g
التحضير
-
الخليط:
- حضر الخليط قبل 20 دقيقة من القلي.
- اخلط كل المكونات مع بعض .
- ضيف المياة بالتدريج واخلطه بالشوكة.
- زود المياة لو احتجت.
-
القلي:
- اخلط الدقيق مع كنور بودرة مرقة الخضار، وبودرة الفلفل الحراق والكمون.
- حط السمك في الدقيق قبل تغميسه في الخليط.
- غمّس السمك في الخليط.
- اقلي السمك على حرارة 180 درجة مئوية لحد ما يبقى لونه ذهبي
- قدّمه مع البطاطس ومع الصوص المفضل لك.