طبق البطاطس والسمك المقلي بالثوم والأعشاب
دي نسخة مميزة من طبق البطاطس والسمك المقلي الكلاسيكي. غيرنا الخلطة علشان نغير النكهة واستعملنا الأعشاب وقطع الثوم، وقدمناها مع البطاطس بأسلوب جوفريت. شوف الوصفة كاملة من هنا.

المكوّنات
طبق البطاطس والسمك المقلي بالثوم والأعشاب
−
+
ج.م.0.0
الخليط:
دقيق
/g
280.0 g
0%
نشاء الذر
/g
40.0 g
0%
دقيق الخبز
/g
2.0 g
0%
ماء مثلج
/ml
360.0 ml
0%
بيكنج صودا
/g
2.0 g
0%
القلي:
سمك فيليه أبيض
/kg
2.5 kg
0%
بقدونس
/g
50.0 g
0%
إكليل الجبل، طازج
/g
50.0 g
0%
أوريجانو طازج
/g
50.0 g
0%
شبت طازة متقطع
/g
50.0 g
0%
ثوم مقطع بدقة
/g
50.0 g
0%
بطاطس
/pc
10.0 pc
0%
دقيق
/g
200.0 g
0%
/
الخليط:
-
دقيق 280.0 g
-
نشاء الذر 40.0 g
-
دقيق الخبز 2.0 g
-
ماء مثلج 360.0 ml
-
بيكنج صودا 2.0 g
القلي:
-
سمك فيليه أبيض 2.5 kg
-
بقدونس 50.0 g
-
إكليل الجبل، طازج 50.0 g
-
أوريجانو طازج 50.0 g
-
شبت طازة متقطع 50.0 g
-
ثوم مقطع بدقة 50.0 g
-
بطاطس 10.0 pc
-
دقيق 200.0 g
التحضير
-
الخليط:
- حضر الخلطة قبل 20 دقيقة من القلي.
- اخلط كل المكونات مع بعض.
- ضيف الماء المتلج بالتدريج واخلط كله بالشوكة.
- زوّد الماء لو احتجت.
-
القلي:
- رشّ الدقيق وكنور بودرة مرقة الخضار على السمك قبل تغميسه بالخلطة. .
- اخلط الأعشاب وقطع الثوم مع بعض، بعدين غمّس السمك في الخلطة الأول وبعدين في خلطة الأعشاب.
- اقلي السمك على حرارة 180 درجة مئوية لحد ما يبقى ذهبي اللون.
- قدّمه مع البطاطس ومع الصوص المفضل ليك.