فراخ مقرمشة جداً في عيش النان
الوصفة دي فيها أشهى المكونات اللي تعجب أي حد يدوقها، من أول شرايح الفراخ المقرمش جداً اللي متقدمة على الكرنب الأحمر، في عيش النان الطري. أما اللمسة الأخيرة فهي مع صلصة الكاري وعصرة ليمون أخضر. هتلاقي الوصفة الكاملة تحت.

المكوّنات
فراخ مقرمشة جداً في عيش النان
−
+
ج.م.3000.0
مايونيز بالكاري:
زيت ذرة
/ml
10.0 ml
0%
بصل، مقطع إلى مكعبات صغيرة
/g
200.0 g
0%
زنجبيل، مفروم ناعم
/g
30.0 g
0%
مسحوق الثوم
/g
30.0 g
0%
فلفل حار، طازج
/g
20.0 g
0%
مسحوق الكاري
/g
50.0 g
0%
معجون الطماطم
/g
100.0 g
0%
كريما
/ml
150.0 ml
0%
خليط الفراخ الكريسبي:
دقيق
/g
1200.0 g
0%
نشاء الذر
/g
160.0 g
0%
دقيق الخبز
/g
10.0 g
0%
مسحوق الفلفل الحار
/g
10.0 g
0%
بيكنج صودا
/g
10.0 g
0%
ماء مثلج
/l
4.0 l
0%
الفراخ المقرمش:
صدور دجاج
/kg
2.5 kg
0%
السندويتش:
خبز عربي صغير
/pc
20.0 pc
0%
بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة
/g
100.0 g
0%
نعناع طازج مقطع
/g
40.0 g
0%
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً
/g
40.0 g
0%
/
مايونيز بالكاري:
-
زيت ذرة 10.0 ml
-
بصل، مقطع إلى مكعبات صغيرة 200.0 g
-
زنجبيل، مفروم ناعم 30.0 g
-
مسحوق الثوم 30.0 g
-
فلفل حار، طازج 20.0 g
-
مسحوق الكاري 50.0 g
-
معجون الطماطم 100.0 g
-
كريما 150.0 ml
خليط الفراخ الكريسبي:
-
دقيق 1200.0 g
-
نشاء الذر 160.0 g
-
دقيق الخبز 10.0 g
-
مسحوق الفلفل الحار 10.0 g
-
بيكنج صودا 10.0 g
-
ماء مثلج 4.0 l
الفراخ المقرمش:
-
صدور دجاج 2.5 kg
السندويتش:
-
خبز عربي صغير 20.0 pc
-
بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 100.0 g
-
نعناع طازج مقطع 40.0 g
-
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 40.0 g
التحضير
-
مايونيز بالكاري:
- اقلي البصل، والثوم، والجنزبيل، والفلفل الحراق لحد ما كله يدبل.
- ضيف الكاري، ومسحوق مرقة الفراخ من كنور، وسيب الخليط على النار لحد ما ريحته تطلع. ضيف معجون الطماطم والكريمة. اخلط كله لحد ما يبقى الخليط ناعم.
- خفف النار لحد ما تبقى الصلصة تقيلة بعدين شيلها من على النار وسيبها تبرد.
- اخلط الصلصة مع المايونيز الحقيقي من هيلمنز.
-
خليط الفراخ الكريسبي:
- اخلط كل المكونات مع بعض ما عدا الماء.
-
الفراخ المقرمش:
- قطع الفراخ لشرايح.
- غمس الفراخ في الخليط وبعدين في الماء البارد لمدة 10 ثواني.
- غمس الفراخ تاني بخليط الدقيق. اقلي الفراخ في الزيت السخن على حرارة 170 درجة.
-
السندويتش:
- سخّن عيش النان، وحط صوص المايونيز بالكاري عليه.
- حط الفراخ وزينها بالبصل، والكزبرة، والنعناع الطازة، بعدين ضيف الصوص تاني على الفراخ ورش عليها شوية من مسحوق خليط الليمون من كنور.