شوربة السبانخ والعدس
في النسخة اللبنانية للشوربة دي، هنضيف النعناع وعصير الليمون والسبانخ. بنفضل تقديمه مع العيش الفرنساوي المحمص. شوف الوصفة كاملة تحت.

المكوّنات
شوربة السبانخ والعدس
−
+
ج.م.0.0
طريقة التحضير:
زيت ذرة
/g
30.0 g
0%
البصل ، مكعبات
/g
100.0 g
0%
لحم الغنم المفروم
/g
300.0 g
0%
أوراق سبانخ مقطّعة جوليان
/g
150.0 g
0%
بطاطس مكعبات
/g
200.0 g
0%
جزر، مكعبات
/g
200.0 g
0%
العدس الاخضر
/g
200.0 g
0%
كمون
/g
20.0 g
0%
ماء
/l
2.0 l
0%
/
طريقة التحضير:
-
زيت ذرة 30.0 g
-
البصل ، مكعبات 100.0 g
-
لحم الغنم المفروم 300.0 g
-
أوراق سبانخ مقطّعة جوليان 150.0 g
-
بطاطس مكعبات 200.0 g
-
جزر، مكعبات 200.0 g
-
العدس الاخضر 200.0 g
-
كمون 20.0 g
-
ماء 2.0 l
التحضير
-
طريقة التحضير:
- سخن زيت الدرة من كنور في حلة، وضيف البصل وسيبه يستوي لمدة دقيقتين.
- ضيف اللحمة الضاني المفرومة وشوحها لمدة 4 دقايق أو لحد ما يتحمر.
- ضيف السبانخ، البطاطس، الجزر، العدس، والكمون المطحون، وقلبهم لمدة 3 دقايق وبعدها زود المياه وبودرة مرقة الفراخ من كنور. سيب الخليط يستوي وقلبه لمدة من 10 - 15 دقيقة أو لحد ما الخضار يستوي.
- أضف تتبيلة الليم من كنور وحرك المقادير، ثم قدم الشوربة.
- ضيف تتبيلة الليمون من كنور وقدم الشوربة.