البطاطا المحشية بالفراخ بصلصة الباربكيو
البطاطا كلها ألياف مغذية و ليها استعمالات كتير في أطباق حادقة و حلوة. وفي الوصفة دي، حبينا نخلي الوصفة سهلة علشان كده شويناها. . الحشوة بتتكون من فراخ بصلصة الباربكيو مع المايونيز والسلطة الآسيوية المقرمشة. ممكن تتاكل في أي وقت من اليوم - هتلاقي الوصفة كاملة هنا!

المكوّنات
البطاطا المحشية بالفراخ بصلصة الباربكيو
−
+
ج.م.0.0
فراخ بنكهة الباربكيو:
أفخاذ دجاج، منزوعة العظم
/g
2000.0 g
0%
مسحوق الثوم
/g
40.0 g
0%
معجون الزنجبيل
/g
40.0 g
0%
بصل أحمر مقطع صغيرا
/g
300.0 g
0%
بطاطس حلوة مشوية
/g
1500.0 g
0%
كزبرة
/g
100.0 g
0%
فلفل أحمر، برونواز
/g
200.0 g
0%
سمسم أسود
/g
50.0 g
0%
زيت زيتون
/ml
50.0 ml
0%
خل البلسميك الأبيض
/ml
30.0 ml
0%
/
فراخ بنكهة الباربكيو:
-
أفخاذ دجاج، منزوعة العظم 2000.0 g
-
مسحوق الثوم 40.0 g
-
معجون الزنجبيل 40.0 g
-
بصل أحمر مقطع صغيرا 300.0 g
-
بطاطس حلوة مشوية 1500.0 g
-
كزبرة 100.0 g
-
فلفل أحمر، برونواز 200.0 g
-
سمسم أسود 50.0 g
-
زيت زيتون 50.0 ml
-
خل البلسميك الأبيض 30.0 ml
التحضير
-
فراخ بنكهة الباربكيو:
- تبّل الفراخ بمرقة الفراخ كنور، والثوم، والجنزبيل . ممكن تشوي الفراخ على شواية فحم، أو في الفرن، أو تقليبه في طاسة . بعد شويه ، قطّعه لشرايح وحطه.
- سخّن الفرن على حرارة 180 درجة، وقشّر البطاطا ، واخرمها بالشوكة. حط البطاطا على صينية وحطها في الفرن بين 30 إلى 45 دقيقة، أو لحد ما تبقى طرية جداً.
- سخّن الفراخ قبل إضافة المايونيز الحقيقي هيلمانز، وصلصة الباربكيو المدخنة من كنور.
- خرج البطاطا من الفرن لما تبقى جاهزة، واقطعها من نصها ، واحشيها بنكهة الباربكيو. ولطعم أحلى ، زود لها سلطة السالسا.