+

تحضير يخنة اللحمة البقري:

  • زيت ذرة 50 ml
  • لحم بقري لليخنة مقطّع إلى قطع بحجم 1 إنش 1.2 kg
  • براعم البصل مقطعة 200 g
  • كرفس مقطع 100 g
  • جزر، مكعبات 200 g
  • ثوم مفروم ناعماً 50 g
  • معجون الطماطم 20 g
  • ماء 2 l
  • كنور بودرة مرقة بنكهة اللحم ٦×١.١كجم 40 g
  • صوص الورسسترشير 15 ml
  • ورقتا غار 2 g
  • أعواد القرفة، كاملة 5 g
  • الزعتر الطازج 20 g
  • بطاطس 250 g

تحضير الدامبلينج بالجبنة الشيدر:

  • دقيق 200 g
  • مسحوق ثوم 20 g
  • جبنة تشيدر، مبشورة 200 g
  • الحليب 160 ml
  • بقدونس 20 g
  • زبدة نباتية (سمن نباتي) 100 g
  1. تحضير يخنة اللحمة البقري:

    • في حلة لتحضير الصوص، ضيف زيت الدرة على نار متوسطة واقلي مكعبات اللحمة لحد ما يتحول لونها للبني من كل الجهات. شيل مكعبات اللحمة على جنب.
    • في نفس الحلة، ضيف البصل، والكرفس، والجزر وقلبهم لحد ما يبقوا ناعمين والنكهات تتخلط ببعض، زود كمية قليلة من الزيت حسب الحاجة.
    • ضيف الثوم، وقلب الخليط لمدة 30 ثانية زيادة، بعدها ضيف معجون الطماطم.
    • ضيف صوص الجريفي من كنور، والماء، ومسحوق مرقة اللحمة البقري من كنور، ومعجون الطماطم وصلصة ورشيسترشير. سيبها لحد ما تغلي مع التحريك بمعلقة خشب.
    • رجع مكعبات اللحمة للحلة وزود ورق اللوري، وعود القرفة والزعتر.
    • سيب الخليط يغلي على نار هادية تقريبًا لمدة ساعة ونص. زود البطاطس وسيبها تغلي معاهم لنص ساعة زيادة أو لحد ما الخضار يبقى طري.
    • شيل ورق اللوري وعيدان الزعتر. لو اليخنة لسه خفيفة، زود شوية من جريفي كنور مع التحريك من فترة للتانية، وسيب الخليط يغلي لمدة 10 دقايق زيادة.
  2. تحضير الدامبلينج بالجبنة الشيدر:

    • ضيف الدقيق المتعدد الاستعمالات مع بودرة الثوم في طبق متوسط الحجم. ضيف السمن النباتي واخلطه لحد ما يتحول الخليط لفتافيت خشنة. ضيف الجبنة الشيدر والحليب وحركهم لحد ما يتخلطوا ببعض.
    • كون كور صغيرة من العجينة وحطها على وش اليخنة بحيث إن يبقى ليها مكان تستوي وتكبر فيه. حط اليخنة في الفرن من غير غطاء وسيبها تستوي كويس من 30 لـ 40 دقيقة لحد ما تتحول الدامبلينج للون البني.
    • زين اليخنة بالبقدونس قبل التقديم.
+