+

تتبيلة الفراخ:

تحضير الرز الشهي:

  • السمن 200 g
  • أرز بسمتي 2 kg
  • زنجبيل، مفروم
  • ثوم، مفروم
  • فلفل حار طازج 20 g
  • ماء 1.8 l
  • زعفران 1 g
  • أوراق الكاذي، طازجة 20 g
  • عشبة الليمون 20 g
  • بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 400 g
  • هيل، كاملة 10 g
  • ورقتا غار 3 g
  • أعواد القرفة، كاملة 20 g
  • القرنفل، كامل 2 g
  • مسحوق الكمون 5 g
  • خليط 5 بهارات صينية مطحونة 5 g
  • فلفل أسود، كامل 5 g
  • جوز الطيب 5 g
  • أوراق الكاذي، طازجة 20 g
  • كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 80 g
  • كاجو، محمص كامل 250 g
  • زبيب 250 g

التقديم:

  • بشر الليمون 30 g
  1. تتبيلة الفراخ:

    • قطع كل فرخة كاملة ل 8 أو 10 قطع. تبل الفراخ بزيت الدرة، وبودرة مرقة الفراخ من كنور. والثوم، والجنزبيل، والزبادي، وبودرة خليط الليمون من كنور. سيب الفراخ 12 ساعة على الأقل علشان تتشرب نكهات التتبيلة.
    • حط الفراخ المتبلة في حلة أو صينية وغطيها بغطاها أو ورق ألومنيوم، بعدين اطبخها في الفرن لمدة 30 دقيقة.
    • وأخيراً، حمر الفراخ بعد رفع الغطاء لمدة 10 دقايق لحد ما يبقى لونها بني دهبي.
  2. تحضير الرز الشهي:

    • دبل البصل على النار بالسمنة قبل ما تضيف الثوم، والجنزبيل، والفلفل الحامي، واطبخ الخليط لحد ما يبقى طري.
    • ضيف البهارات الكاملة والمطحونة، واطبخ الخليط لمدة دقيقتين لحد ما كل النكهات والروايح تختلط.
    • ضيف الليمون جراس وورق الباندان واطبخهم لمدة من 3 - 4 دقايق.
    • لما تختلط المكونات كلها مع بعضها كويس وتبدأ تستوي، ضيف ليهم الحليب المجفف والمياه. فتفت مكعبات مرقة الفراخ من كنور مع الخليط وحركها علشان تدوب.
    • أخيراً، ضيف الزعفران والرز اللي مش منقوع. غطي الحلة واطبخ الرز لحوالي 15 دقيقة على نار خفيفة لمتوسطة، أو لحد ما يبقى طري.
    • اخلط نص كمية الكزبرة، والزبيب، والمكسرات بالرز، واتأكد من إنك تشيل ورق الباندان والليمون جراس قبل التقديم.
  3. التقديم:

    • حط قطع الفراخ فوق الرز وزين الطبق بالمكسرات، والزبيب، وبشر الليمون الأخضر، والأعشاب. زين الطبق بشرايح الليمون وقدمه.
+