مهلبية بالتوفي
المهلبية هي نوع من أنواع البودينج المصنوع من الحليب، احنا ضيفنا لها الحلاوة الشعر والتوفي وقدمنا لك الوصفة المثالية لألذ طبق حلويات ممكن تقدمة بعد وجبات الفطار! أطلع على الوصفة وضيف الطبق الفريد ده لقائمة رمضان في مطعمك السنة دي.

المكوّنات
مهلبية بالتوفي
−
+
ج.م.0.0
طريقة تحضير المهلبية:
الحليب
/l
1.0 l
0%
سكر
/g
100.0 g
0%
زبيب
/g
60.0 g
0%
نشا الذرة
/g
75.0 g
0%
خلاصة الفانيلا
/g
5.0 g
0%
كارت دور صوص التوفي ٦×١كجم
/g
180.0 g
0%

/
طريقة تحضير المهلبية:
-
الحليب 1.0 l
-
سكر 100.0 g
-
زبيب 60.0 g
-
نشا الذرة 75.0 g
-
خلاصة الفانيلا 5.0 g
التحضير
-
طريقة تحضير المهلبية:
- قلب 750 مل لبن مع السكر والزبيب في طاسة كبيرة على نار متوسطة وسيب اللبن يغلي ببطيء مع التقليب المستمر.
- ضيف باقي اللبن في طبق غويط متوسط الحجم وذوب فيه نشا الذكرة كويس. لما اللبن يغلي كويس ضيف خليط اللبن مع نشا الذرة اللي حضرته مع التقليب المستمر.
- سيب اللبن يغلي مع التقليب المستمر لمدة دقيقة الي دقيقتين لحد ما يبقي قوامه سميك وبعد كدا ارفعه من على النار وذوب فيه 5 جرام فانيليا.
- صُب المهلبية في أطباق صغيرة ودخلها الثلاجة لمدة 4 ساعات او لحد ما تبرد.
- رش الحلاوة الشعر علي وش المهلبية وغطيها بكارت دور صوص توفي.