+

طريقة تحضير المهلبية:

  1. طريقة تحضير المهلبية:

    • قلب 750 مل لبن مع السكر والزبيب في طاسة كبيرة على نار متوسطة وسيب اللبن يغلي ببطيء مع التقليب المستمر.
    • ضيف باقي اللبن في طبق غويط متوسط الحجم وذوب فيه نشا الذكرة كويس. لما اللبن يغلي كويس ضيف خليط اللبن مع نشا الذرة اللي حضرته مع التقليب المستمر.
    • سيب اللبن يغلي مع التقليب المستمر لمدة دقيقة الي دقيقتين لحد ما يبقي قوامه سميك وبعد كدا ارفعه من على النار وذوب فيه 5 جرام فانيليا.
    • صُب المهلبية في أطباق صغيرة ودخلها الثلاجة لمدة 4 ساعات او لحد ما تبرد.
    • رش الحلاوة الشعر علي وش المهلبية وغطيها بكارت دور صوص توفي.
+