+

ضاني:

الرز:

  • ماء 2.5 l
  • أرز بسمتي مغسول مرّتين ومنقوع لـ10 دقائق. 700 g
  • زعفران

التقديم:

  • أوراق الصعتر الطازجة 5 g
  • كاجو، محمص كامل 100 g
  • زعفران 1 g
  1. ضاني:

    • اغسل اللحمة الضاني كويس جداً  بالمياه الباردة ونشفها  بمناديل ورقية خاصة بالمطبخ.
    • ادهن اللحمة الضاني بتتبيلة شاورما اللحمة البقري من كنور وسيبها تتشرب التتبيلة في التلاجة لمدة 4 ساعات أو أكتر.
    • سخن زيت الدرة من كنور في حلة غويطة وحمر القرفة، والحبهان، والليمون المجفف لحد ما روايحهم تطلع.
    • ضيف اللحمة الضاني للحلة وغطيها بالمياه، ضيف بودرة مرقة اللحمة البقري وغطي الحلة.
    • سيب اللحمة تغلي لمدة ساعتين لحد ما تبقى طرية وشيل الرغوة اللي على وش المرقة كل شوية.
    • لما اللحمة تبقى طرية شيلها من على النار واحتفظ بالمرقة.
  2. الرز:

    • اطبخ الرز بالزعفران مع 1.2 لتر من مرقة اللحمة.
    • اغلي الخليط بعدين خفف النار وسيبها تغلي. غطي الحلة وسيب الرز يستوي لمدة 10 دقايق بعدين اطفي النار وسيب الرز يستوي بالبخار لمدة 10 دقايق كمان.
  3. التقديم:

    • قطع اللحمة من على العظم واخلطها مع الرز.
    • اغرف الرز في طبق التقديم وزينه بكتف الضاني ورش عليه الكاجو والزعتر.
+