مكبوس الضاني
المكبوس من الأطباق المفضلة في الإمارات العربية المتحدة، وبيعتبر وجبة فطار مثالية بتعكس أد إيه التراث الإماراتي غني. ضيفنا على الطبق ده نكهة مميزة مع تتبيلتنا الخاصة: تتبيلة شاورما اللحمة البقري من كنور. وصفة فعلاً مثالية لكل يوم من رمضان.

المكوّنات
مكبوس الضاني
−
+
ج.م.0.0
ضاني:
كنور بودرة مرقة بنكهة اللحم ٦×١.١كجم
/g
60.0 g
0%

87
نقاط ولاء
فخذ الضأن، خالية من العظم
/kg
1.0 kg
0%
كتف الضأن، مع العظم
/kg
3.0 kg
0%
كنور تتبيلة شاورما لحمة ٦×٧٥٠جم
/g
120.0 g
0%
زيت ذرة
/ml
50.0 ml
0%
أعواد القرفة، كاملة
/g
30.0 g
0%
هيل، كاملة
/g
0.0 g
0%
ليمون مجفّف
/g
15.0 g
0%
ماء
/l
0.0 l
0%
الرز:
ماء
/l
2.5 l
0%
أرز بسمتي مغسول مرّتين ومنقوع لـ10 دقائق.
/g
700.0 g
0%
زعفران
/g
0.0 g
0%
التقديم:
أوراق الصعتر الطازجة
/g
5.0 g
0%
كاجو، محمص كامل
/g
100.0 g
0%
زعفران
/g
1.0 g
0%
/
ضاني:
-
فخذ الضأن، خالية من العظم 1.0 kg
-
كتف الضأن، مع العظم 3.0 kg
-
كنور تتبيلة شاورما لحمة ٦×٧٥٠جم 120.0 g
-
زيت ذرة 50.0 ml
-
أعواد القرفة، كاملة 30.0 g
-
هيل، كاملة
-
ليمون مجفّف 15.0 g
-
ماء
الرز:
-
ماء 2.5 l
-
أرز بسمتي مغسول مرّتين ومنقوع لـ10 دقائق. 700.0 g
-
زعفران
التقديم:
-
أوراق الصعتر الطازجة 5.0 g
-
كاجو، محمص كامل 100.0 g
-
زعفران 1.0 g
التحضير
-
ضاني:
- اغسل اللحمة الضاني كويس جداً بالمياه الباردة ونشفها بمناديل ورقية خاصة بالمطبخ.
- ادهن اللحمة الضاني بتتبيلة شاورما اللحمة البقري من كنور وسيبها تتشرب التتبيلة في التلاجة لمدة 4 ساعات أو أكتر.
- سخن زيت الدرة من كنور في حلة غويطة وحمر القرفة، والحبهان، والليمون المجفف لحد ما روايحهم تطلع.
- ضيف اللحمة الضاني للحلة وغطيها بالمياه، ضيف بودرة مرقة اللحمة البقري وغطي الحلة.
- سيب اللحمة تغلي لمدة ساعتين لحد ما تبقى طرية وشيل الرغوة اللي على وش المرقة كل شوية.
- لما اللحمة تبقى طرية شيلها من على النار واحتفظ بالمرقة.
-
الرز:
- اطبخ الرز بالزعفران مع 1.2 لتر من مرقة اللحمة.
- اغلي الخليط بعدين خفف النار وسيبها تغلي. غطي الحلة وسيب الرز يستوي لمدة 10 دقايق بعدين اطفي النار وسيب الرز يستوي بالبخار لمدة 10 دقايق كمان.
-
التقديم:
- قطع اللحمة من على العظم واخلطها مع الرز.
- اغرف الرز في طبق التقديم وزينه بكتف الضاني ورش عليه الكاجو والزعتر.