+

سلق الكابوريا:

  • لحم سلطعون محلي حي 1.5 kg
  • ماء
  • كنور بودرة مرقة السمك ٦×١.١كجم 100 g
  • ماء مثلج 10 l

الشوربة:

  • ماء 5 l
  • زبدة مصفاة 100 g
  • بصل مفروم 200 g
  • بزار (خليط توابل) 10 g
  • مسحوق الكركم 10 g
  • ليمون مجفّف 5 g
  • كنور بودرة مرقة السمك ٦×١.١كجم 60 g

الزينة:

  • كركم، مطحون في شكل معجون 20 g
  • فلفل أسود 3 g
  • كزبرة مجففة 4 g
  1. سلق الكابوريا:

    • اغسل الكابوريا كويس تحت الحنفية. اغلي الماء في حلة على النار ودوب فيها بودرة مرقة السمك من كنور.
    • ضيف الكابوريا واسلقه لمدة من 4 - 6 دقايق حسب حجمه.
    • شيل الكابوريا من الحلة وحطه في ماء متلج علشان توقف الطبخ.
    • اكسر صدفة الكابوريا وشيل اللحمة منها، وشيل الخياشيم والجهاز الهضمي الموجودين في الجزء السفلي من جسم الكابوريا.
  2. الشوربة:

    • سخن الزبدة المتصفية وقلب فيها البصل وبواقي صدفة الكابوريا.
    • خفف النار وضيف البهارات، والكركم، والليمون المجفف وحرك كل المكونات لحد ما تطلع ريحتها الحلوة، بس خلي بالك من إنها تتحرق.
    • ضيف بودرة مرقة السمك، وتتبيلة شاورما الفراخ من كنور والماء واغليهم وسيبهم يستووا لمدة 15 دقيقة بعدين ضيف مسحوق خليط الليمون من كنور وشيل الليمون المجفف.
    • اخلط كل المكونات في الخلاط الكهربائي لحد ما تبقى ناعمة، وصفي الشوربة في مصفى غويطة.
  3. الزينة:

    • اخلط مايونيز كلاسيك من هيلمنز بالكركم والفلفل الأسود وحطهم في طبق جانبي
    • اخلط نص كمية لحمة الكابوريا وحطهم في طبق جانبي تاني
    • قدم الطبق الرئيسي مع أصناف تانية زي الصنوبر ومعجون الفلفل الأحمر الحراق والعيش المحمص.