+

اللحم البقري المفروم:

  • زيت ذرة 50 ml
  • لحم مفروم 300 g
  • بصل مفروم ناعماً 100 g
  • زعتر مجفف 5 g
  • كنور بودرة مرقة بنكهة اللحم ٦×١.١كجم 70 g

الصوص:

  • زيت زيتون 50 ml
  • ثوم مفروم ناعماً 20 g
  • معجون الطماطم 200 g
  • شرائح الطماطم 300 g
  • ماء 1.2 l
  • كنور بودرة مرقة بنكهة اللحم ٦×١.١كجم 10 g
  • مسحوق الكمون 5 g
  • فلفل اسود 2 g

الخضروات:

  • بصل احمر مقطع شرائح 150 g
  • شرائح باذنجان 300 g
  • بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة 300 g
  • شرايح فلفل 3 ألوان 200 g
  • جبنة البرميزان المبشورة 50 g
  • خبز التورتيلا 20 pc
  1. اللحم البقري المفروم:

    • ضيف اللحم المفروم لحلة كبيرة وأطبخه علي نار متوسطة لمدة دقائق لحد ما يكتسب اللون البني.
    • ضيف البصل المفروم وسويه لمدة 3 دقائق وبعد كدا ضيف الزعتر وكنور بودرة مرقة بنكهة اللحم علشان تحضر الصوص المظبوط.
    • قلل النار لحد ما مزيج اللحمة يبقي شبه ناشف.
  2. الصوص:

    • في طاسة كبيرة سخن زيت الزيتون وضيف الثوم وسويه لمدة دقيقتين وبعد كدا ضيف معجون الطماطم وسويه لمدة دقيقتين كمان.
    • ضيف الطماطم والمياه وكنور بودرة مرقة بنكهة والفلفل الأسود والكمون وسيب الطبق يغلي ببطيء لمدة 20 دقيقة.
  3. الخضروات:

    • أبدا بقلي البصل المقطع شرائح وبعد كدا أقلي الباذنجان ثم الكوسة والفلفل الملون.
    • بعد ما تقطع البطاطس مكعبات صغيرة أنقعها في مياه درجة حرارتها 50 مئوية لمدة 30 دقيقة وبعد كدا صفيها وأقليها لحد ما تكون مقرمشة.
    • أبدا في رص المسقعة.
    • في 10 أطباق برام غويطة ضيف مزيج اللحمة فوقه الصوص ثم الكوسة ثم الصوص مرة تانية ثم الفلفل ثم الصوص ثم البصل ثم الصوص ثم الباذنجان في النهاية وأغمره بالصوص ودخل الطبق الفرن وسويه لمدة 20 دقيقة بدرجة حرارة 170 مئوية.
    • رش علي الطبق من فوق البطاطس والجبن البارميزان.
+