Menu
نقاط ولاء
+

التحضير:

  • فلفل أحمر 200 g
  • ماء 800 ml
  • ماء (لإذابة مسحوق خليط الليمون الحامض) 50 ml
  • كمون 7 g
  • ملح 10 g
  • دبس الرمان 30 g
  • شطّة حلبية 10 g

التقديم:

  • رشة فلفل أسود مطحون 50 g
  • صنوبر 100 g
  • دبس الرمان 50 g
  1. التحضير:

    • في خلاط، حط الفلفل الأحمر المشوي، وعصير كنور خليط الليمون ، والكمون، والملح، ودبس الرمان، والشطّة الحلبية، وزيت الزيتون، والجوز (ما عدا حبتين للاستعمال للتزيين)، اهرس لحد ما يتحول لخليط ناعم.
    • حط  الماء فحلة حتى الغليان، بعدين ارفعها من على  النار وضيف  عليها البطاطس المهروسة كنور مع التحريك لحد ما يبقى الخليط تقيل . اخلط البطاطس مع خليط الفلفل الأحمر وحرّك كويس.
    • رش الملح والفلفل الأسود حسب الرغبة.
  2. التقديم:

    • حط  الخليط  في طبق وبمعلقة اضغط لحد ما تعمل دايرة ، بعدين حط  زيت الزيتون ودبس الرمان. افرم  الجوز ورشّها على الطبق.