+

التحضير:

  • البامية 1.4 kg
  • بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 400 g
  • معجون الطماطم 500 g
  • فلفل أخضر حار 50 g
  • كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 70 g
  • زيت ذرة 150 ml
  • كمون 20 g
  • معجون الثوم 80 g
  • معجون الزنجبيل 40 g
  • مسحوق الفلفل الحار 20 g
  • مسحوق الكركم 30 g
  • حلبة 20 g
  • توابل جرام ماسالا 30 g
  • زنجبيل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 60 g
  • مسحوق المانجو 10 g
  1. التحضير:

    • اغسل البامية ونشفها وقمعها بعدين قطعها لقطع حجمها تقريباً 2.5 سم.
    • سخن الزيت في طاسة واقلي فيه البامية لحد ما يبقى لونها بني مايل للون الدهبي الفاتح وطرية، شيلها على جنب.
    • والبامية بتتقلي، افرم البصل فرم ناعم، وشوّح الفلفل الأخضر الحامي والكزبرة. ضيف الزيت الباقي للطاسة نفسها وشوّح فيه الكمون الحب لحد ما يفرقع. ضيف البصل، والفلفل الأخضر الحامي، والجنزبيل المهروس، وقلب الخليط ده لحد ما البصل يبقى طري أو لونه يبقى بني فاتح.
    • ضيف الفلفل الأحمر الحراق، والكزبرة، والكركم، والحلبة، واخلط كويس.
    • ضيف طماطم برونتو من كنور وبودرة مرقة الخضار من كنور بعدين غطي المكونات واطبخها لحد ما الطماطم تدوب وتتهرس.
    • ضيف البامية وحرك الخليط كويس وغطيه وسيبه يستوي لمدة 12 - 15 دقيقة على نار متوسطة لخفيفة أو لحد ما تستوي البامية.
    • ضيف توابل الجاراماسالا وبودرة المانجا واخلطهم كويس جداً، بعدين غطي الطاسة واطبخ المكونات لدقيقة إضافية، قبل ما تضيف الكزبرة الطازة. زين الطبق بشرايح الجنزبيل.
    • قدمه مع عيش البراتا وتشاتني المانجا وشرايح الليمون الأخضر الطازة.
+