Menu
نقاط ولاء
+

لوبيا مطبوخة على توست:

  • زيت زيتون 30 ml
  • سجق بقري متبل من غير الغلاف الدهني 400 g
  • بصل مفروم ناعماً 80 g
  • كرفس، مفروم ناعم 50 g
  • فلفل أحمر متقطع صغير من غير بذر 20 g
  • ثوم مفروم ناعماً 10 g
  • الزعتر الطازج 6 g
  • ببريكا مدخنة 8 g
  • زعتر طازج (فريش) 2 g
  • لوبيا منقوعة في مياه 660 g
  • ماء 1.5 l
  • شرائح الطماطم 300 g
  • قطع من عجينة التوست 10 Each
  • بيضات مسلوقين 10 Each
  • سبانخ، أوراق صغيرة 80 g
  1. لوبيا مطبوخة على توست:

    • ضيف زيت الزيتون في حلة غويطة مع السجق على نار متوسطة لعالية لحد ما لونه يبقى بني.  شيل السجق من الحلة بمعلقة مفرغة عشان تنزل الدهون. وسيبه على جنب دلوقتي.
    • في نفس الحلة ، قلل درجة الحرارة لنار متوسطة وصيف البصل والكرفس والفلفل وشوّحهم لحد ما ريحتهم تبان. ضيف الثوم والزعتر والبابريكا وورق اللورا.
    •  زوّد بعد كده درجة الحرارة لنار عالية وضيف اللوبيا  وبعدين زود المياه مع مسحوق مرقة دجاج كنور وسيبهم لحد ما تبدأ تغلي. أول ما تبدأ تغلي، قلل درجة الحرارة لنار متوسطة لهادية عشان  تستوي براحتها وغطيها لمدة ساعة وكل فترة قلب اللوبيا.
    • بعد ساعة، اللوبيا المفروض تبقى استويت وطرية وشربت السائل كله تقريبا. رجّع تاني السجق للحلة وضيف صوص  كنور طماطم برونتو وسيبه كمان 20 دقيقة عشان يستوي مع اللوبيا.
    • خرّج ورق اللورا والزعتر من المرقة وضيف السبانخ وسيبها تدبل شوية.
    • قدم خليط اللوبيا على التوست المحمص وضيف عليه قطع من البيض المسلوق.
  2. نصيحة الشيف:

    • وعشان طبقك يبقى حاجة من الخيال، تقدر ترش شوية جبنة فيتا من فوق أو جبنة شيدر مبشورة وهيبقى الطعم حكاية.