Menu
نقاط ولاء
+

كنافة بالكسترد:

  • شعيرية 500 g
  • زبدة مصفاة 250 g
  • الحليب 500 ml
  • سكر 100 g
  • قطر السكر 450 ml
  • فستق 50 g
  • لوز 25 g
  1. كنافة بالكسترد:

    • ضيف الشعيرية في حلة كبيرة وصب عليها ماء مغلي لتغطيتها. سيبها لمدة من دقيقتين إلى 3 دقايق لحد ما تبقى طرية. تجنب نقعها لمدة طويلة. صفيها كويس.
    • في طاسة قلي صغيرة، ضيف من 3 - 4 معالق كبيرة سمنة. افرد كمية كبيرة متساوية من الشعيرية الطرية، بحيث إنها تغطي سطح الطاسة كلها. سوّي الشعيرية لحد ما يبقى لونها ذهبي بني على كل سطح. ممكن وقت التسوية يوصل لـ 8 - 10 دقايق. كرر العملية دي لحد ما تعمل أقراص كفاية لتجميعها. كل كنافة هتحتاج قرصين من الشعيرية.
    • في حلة صغيرة، اغلي الحليب، ضيف السكر واغليه لمدة دقايق قليلة.
    • اخلط كارت دور موس فانيليا مع 4 معالق كبيرة من الماء، صب الحليب مع التحريك لتجنب أي تكتلات. قلب على نار متوسطة لحد ما يتقل. اطفي النار وسيبها تبرد.
    • صب كمية كبيرة من الكسترد بين طبقات الشعيرية المقلية.
    • صب شربات السكر الدافي بكمية كبيرة على السطح، سيبها لمدة 10 دقايق بعدين اضغط عليها كذا مرة لمساعدتها على تشرب الشربات كويس.
    • زينها بالفستق واللوز المجروش.