كفتة رز بالبطاطس
كفتة رز بالبطاطس طبق مصري مفيش أختلاف علي طعمه اللذيذ وأكيد هيكون له قيمه مضافه لقائمه طعام مطعمك خلال شهر رمضان .الوصفة مناسبه جدا لذوق الراشدين والأطفال. أكتشف الوصفة.

المكوّنات
التحضير:
-
زيت للقلي 1 l
-
كفتة رز على شكل أصابع 4 سم 1 kg
-
براعم البصل مقطعة 150 g
-
معجون الطماطم 100 g
-
مسحوق الكمون 4 g
-
مسحوق قرفة 1 g
-
فلفل اسود 2 g
-
ماء 4 l
-
بطاطس مكعبات 400 g
التحضير
-
التحضير:
- سخن الزيت ل 160 درجة مئوية علشان تحمير الكفتة.
- في حلة كبيرة للطهي ضيف شوية زيت و قم بقلي البصل ثم ضيف معجون الطماطم والكمون وبودرة القرفة والفلفل الأسود و كنور بودرة مرقة فراخ و ضيف كنور ديمي جلاس والمياه و سيبهم لمدة 5 دقايق
- ضيف مكعبات البطاطس تطهي لمده 10 دقائق.
- أضف الكفتة المقلية.
- قبل تقديم الطبق، سيبة على النار لمدة 15 دقيقة من غير غطاء، واتأكد ان البطاطس استوت.