+

طريقة التحصير:

  • بيض 3 pc
  • الحليب 300 ml
  • ثوم مفروم ناعماً 30 g
  • ال7 توابل 10 g
  • مسحوق الكمون 5 g
  • فلفل اسود 5 g
  • كزبرة خضرا 20 g
  • بقدونس 20 g
  • الريحان المفروم 1 g
  • لحم بقري مفروم 2000 g
  • معجون الطماطم 150 g
  • فتات الخبز المطحون (البقسماط) 250 g
  • زيت زيتون 50 ml
  • بصل مبشور ناعم 300 g
  • بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة 500 g
  • فلفل احمر مقطع 300 g
  • ماء 2 l
  1. طريقة التحصير:

    • في طبق غويط متوسط الحجم أخلط البيض واللبن و15جرام ثوم التوابل والأعشاب مع بعض وبعد كدا ضيف لهم اللحمة. أخلط المكونات كويس جدا باليد.
    • استخدم مغرفة الايس كريم علشان تشكل اللحمة في صورة كرات كفتة صغيرة وظبط الشكل بأيدك.
    • رص الكفتة على صنيه وأخبزها في الفرن لمدة 20 دقيقة بدرجة 170 مئوية.
    •  سخن زيت الزيتون علي نار متوسطة وضيف قطع الدجاج وسويها لمدة دقائق لحد ما تكتسب اللون البني، بعد كدا أرفعها من على النار وسيبها علي جنب لحد وقت الاستخدام.
    • أغسل وقطع الكزبرة.
    • شوح البصل والفلفل والبطاطس في حلة علي نار منخفضة الي متوسطة لحد ما البصل يذبل وبعد كدا ضيف الثوم والكزبرة المقطعة وأقليها لمدة دقيقة.
    • ضيف معجون الطماطم وأطبخ الخليط لمدة دقيقتين مع التقليب.
    • ضيف المياه وصوص ديمي جلاس كنور وقلل النار لحد ما المزيج يغلي ببطيء بعد كدا ضيف كرات الكفتة وسيبها تستوي مع الخليط لمدة 10 دقائق.
+