Menu
نقاط ولاء
+

المايونيز:

  • فلفل أسود، مسحوق 1 g
  • تشيبوتل بودر(فلفل حار مدخن) 3 g
  • ماء 15 ml

كرات البامية:

  • دقيق 130 g
  • نشا ذرة 120 g
  • بايكنج باودر 6 g
  • مسحوق ثوم 5 g
  • سكر أبيض 30 g
  • حليب كامل الدسم 120 ml
  • خل أبيض 5 ml
  • بيض فراخ 2 Each
  • بصل مفروم ناعماً 25 g
  • بامية فريش متنضفة ومتقطعة شرايح 120 g
  • زبدة غير مملحة سايحة 40 g
  1. المايونيز:

    • اخلط كل المكونات بمضرب يدوي وقدمهم في طبق عميق أو في إزازة قابلة للضغط وقت التقديم.
  2. كرات البامية:

    • ابتدي سخن ماكينة القلي الخاصة بيك على درجة حرارة 180 درجة مئوية.
    • في طبق عميق، اخلط الدقيق والنشا والباكينج بودر والثوم والسكر مع كنور بودرة مرقة فراخ.
    • في طبق تاني، ابدأ اخلط كل المكونات السائلة زي اللبن والخل وسيبهم لحد ما يوصلوا لدرجة حراحة الغرفة لمدة 10 دقايق وبعدين ضيف البيض.  اخلط كل المكونات كويس عشان تتجانس مع بعض.
    • اعمل حفرة في طبق المكونات الجافة عشان تبدأ تضيف المكونات السائلة معاها. اخلط كل المكونات بمعلقة سيلكون لحد ما يقربوا يختلطوا وبعدين ضيِف البامية والزبدة وكمّل خلط لحد ما كل الخليط يبقى متجانس مع بعض. وحاول متخلطش أوي عشان البامية متتهريش.
    • أبدأ كوّن كور من الخليط بحجم المعلقة تقريبا واقليها في الزيت وسيبها لحد ما يبقى لونها دهبي، واتأكد دايما انك بتقلبلهم كل فترة عشان  الكرات كلها تاخد لون من كل الجوانب. مدة القلي تقريبا بتاخد من 5 إلى 7 دقايق.
    • تقدر بعد كده تشيلهم من الزيت وتقدم الكرات ساخنة مع صوص مايونيز الباربكيو المدخن.