+

تتبيلة الفراخ:

تحضير الرز الشهي:

  • ثوم، مفروم 50 g
  • زنجبيل، مفروم 30 g
  • فلفل حار طازج 2 pc
  • خليط البهارات المطحونة 5 g
  • جزر مبشور 300 g
  • فلفل أخضر، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 300 g
  • زعفران 1 g
  • ورقتا غار 3 pc
  • مشمش، مجفف 100 g
  • زبيب 100 g
  • كرانبري، مجفف 100 g
  • معجون الطماطم
  • ماء 1500 ml
  • أرز بسمتي 2 kg
  • مسحوق القرفة 5 g
  • جوز الطيب 5 g

التقديم:

  • زبيب
  • كرانبري، مجفف
  • جوزة الطيب 100 g
  • مشمش، مجفف
  • بذور دوار الشمس 100 g
  • لوز، مقطع إلى شرائح 100 g
  • بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 500 g
  1. تتبيلة الفراخ:

    • قطع كل فرخة كاملة ل 8 أو 10 قطع. تبل الفراخ بزيت الدرة، ومسحوق مرقة الفراخ من كنور، ومعجون الطماطم، والهريسة. سيب الفراخ 12 ساعة على الأقل علشان تشرب نكهات التتبيلة.
    • حط الفراخ المتبلة في حلة أو صينية للفرن وغطيها بغطاها أو ورق ألومنيوم، بعدين سوي الفراخ في الفرن لمدة 30 دقيقة.
    • وأخيراً، حمر الفراخ بعد ما ترفع الغطا عنه لمدة 10 دقايق لحد ما يتحول لونها للبني الدهبي.
  2. تحضير الرز الشهي:

    • دبل البصل على النار بالزيت بعدين ضيف الثوم، والجنزبيل، والفلفل الحراق، واطبخ الخليط لحد ما يبقى طري.
    • ضيف البهارات الكاملة والمطحونة، واطبخ الخليط لمدة دقيقتين علشان تحصل على النكهات والروايح الشهية.
    • ضيف الفلفل والجزر واطبخ الخليط لمدة 3 - 4 دقايق كمان.
    • لما تتخلط المكونات كلها مع بعض وتبدأ تستوي، ضيف معجون الطماطم والماء. فتفت مكعبات مرقة الفراخ كنور في الحلة وحركها لحد ما تدوب في الخليط.
    • أخيراً، ضيف الزعفران والرز اللي مش منقوع في الماء. غطي الحلة واطبخ الرز لحوالي 15 دقيقة على نار خفيفة أو متوسطة لحد ما يبقى طري.
    • ضيف نص المكسرات والبذور والفاكهة المجففة للرز الدافي وقلبه قبل التقديم.
  3. التقديم:

    • حط قطع الفراخ فوق الرز ورش على الطبق بقية المكسرات، والبذور، والفاكهة المجففة.
+