Menu
نقاط ولاء
+

تحضير الكبة:

  • العدس الاخضر 200 g
  • بطاطس مقشرة ومسلوقة 150 g
  • بصل مبشور ناعم 100 g
  • زنجبيل مفروم 10 g
  • فتات الخبز المطحون (البقسماط) 100 g
  • فلفل اسود 2 g
  • بودرة حب الهال 100 g
  • مسحوق الكمون 5 g
  • كزبرة مجففة 3 g
  • كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 20 g
  • زيت زيتون 50 ml
  • أعواد القرفة، كاملة 1 g
  • بصل أخضر مقطع مكعبات 100 g
  • طماطم كرز 100 g
  1. تحضير الكبة:

    • أضرب العدس والبطاطس والبصل والزنجبيل والبقسماط والفلفل الأسود والحبهان والكمون وبذور الكزبرة والكزبرة الخضراء مع بعض في الخلاط. ضيف توابل الشرق الأقصى كنور وكنور بطاطس مهروسة.
    • أخلط المزيج كويس جدا.
    • شكل المزيج حسب رغبتك علشان تحدد شكل الكبة.
    • أحشي الكبة بالعدس المطبوخ قبل ما تقفلها.
    • أقلي الكية بدرجة 170 مئوية لحد ما تكتسب اللون الذهبي وتبقي مقرمشة.