Menu
نقاط ولاء
+

كباب الفراخ:

  • صدور فراخ منزوعة الجلد والعظم 2.0 kg
  • زبادي سادة 100.0 ml
  • زيت زيتون 150.0 ml
  • فصوص ثوم مهروسة أو مفرومة 20.0 g
  • خلطة توابل عربية 50.0 g
  • بصل أحمر، مقطع إلى أرباع 200.0 g
  • شرائح كوسة 200.0 g
  • فلفل رومي أحمر، منزوع البذور ومقطع إلى قطع بحجم 2.5 سم 200.0 g
  1. كباب الفراخ:

    • قطع الفراخ إلى مكعبات.
    • ضيف الزبادي وزيت الزيتون في طبق متوسط. ضيف الثوم المفروم، خلطة التوابل العربية وقلب.
    • صب خلطة التتبيلة في طبق مع قطع الفراخ.
    • انقع الفراخ لمدة 30 دقيقة.
    • لما تكون جاهز للشوي، حضر الشواية من خلال دهنها بشوية زيت نباتي واضبط الحرارة على متوسط إلى عالي.
    • لو بتستخدم أسياخ خشب، انقعهم في الماء لمدة 10 دقايق قبل الاستخدام. لو بتستخدم أسياخ معدن، مفيش داعي لتحضيرها.
    • رص الفراخ في الأسياخ مع وضع قطعة بصل أحمر، كوسة وفلفل بالتبادل لحد ما توصل لنهاية السيخ وتنهي الصف بقطعة فراخ.
    • كرر العملية مع بقية الأسياخ. اتخلص من المتبقي من تتبيلة الفراخ.
    • اشوي الفراخ وقدمها مع سلطة وطحينة.
  2. نصيحة الشيف:

    • ممكن تحفظ التتبيلة في الثلاجة طول الليل أو على الأقل لمدة 4 ساعات. كل ما اتنقعت الفراخ في التتبيلة وقت أطول، كل ما كانت طرية أكتر وطعمها ألذ.