+

التحضير:

  • صدر دجاج، مقطع إلى مكعّبات صغيرة 300 g
  • زيت زيتون 30 ml
  • بصل مفروم 50 g
  • فلفل أخضر مكعبات 50 g
  • ثوم مفروم ناعماً 5 g
  • كزبرة مفرومة 10 g
  • طماطم، مكعبات بدون بزر 50 g
  • عجينة قطايف طازة 30 pc
  • جبن موتزاريلا، مقطّع 100 g
  • زيتون اخضر ، قطع صغيرة 60 g
  • زيت تحمير
  • كريمة حامضة مع بصل كاراميل
  1. التحضير:

    • اخلط الفراخ مع بهارات شيش طاووق كنور وسيبها في التلاجة لمدة 30 دقيقة.
    • دفي زيت الزيتون في حلة كبيرة على نار متوسطة،  ضيف  قطع الفراخ وسويها شوية لحد ما لونها يبقى بني. في نفس الحلة بس على نار هادية_متوسطة نشوح البصل والفلفل لغاية ما البصل يبقى  شفاف وطري. ضيف الثوم والكزبرة المفرومة والطماطم وسويهم لمدة دقيقة. شيلهم من على النار وزود الزيتون .
    • ابدأ إغرف الفراخ في وسط القطايف ورش بصوابعك الجبنة على الوش واقفلها بحرص. اقلي في الزيت لحد ما لونها يبقى ذهبي.
+