+

اطهو الضأن:

  • خروف عرقوب 10 pc
  • دقيق 100 g
  • ملح 10 g
  • فلفل أسود، مسحوق 5 g
  • زيت زيتون 220 ml
  • خليط من الجزر والبصل والكراث 1 pc
  • باقة أعشاب (زعتر، أوراق غار) 1 pc
  • ماء ساخن 1 l

الصلصة:

  • ثوم، مفروم 20 g
  • براعم البصل مقطعة 200 g
  • كرفس، مقطع إلى مكعبات 200 g
  • معجون الطماطم 1 kg
  • صوص الورسسترشير 100 ml
  • بازلاء مثلجة 600 g
  • زيت زيتون 20 ml
  • ملح 10 g
  • فلفل أسود، مسحوق 4 g

البطاطس المهروسة:

الجريفي:

تقديم الطبق والخبز:

  • بطاطس، سميكة وبشكل دائري 100 g
  • سلطة جانبية 10 pc
  • خبز مقطع 10 pc
  • بطاطس حلوة، رقيقة وبشكل دائري 100 g
  1. اطهو الضأن:

    • غمس الضاني في الدقيق، وتبلها بالملح والفلفل، وشوحها في الزيت لحد ما يبقى لونها دهبي، بعدين شيلها على جنب في صينية.
    • ضيف الأعشاب والجزر والبصل والكراث.
    • خفّف صوص ديمي جلاس كنور بالمياه السخنة  وحرّكها لحد ما تدوب بعدين حط اللحمة الضاني.
    • غطيهم بورق ألومنيوم وسويه في الفرن على درجة حرارة 160 لمدة ساعتين.
    • أخرج الصينية من الفرن واتركها جانباً.
    • طلع الصينية من الفرن وسيبها على جنب.
  2. الصلصة:

    • شوح  الثوم، والبصل، والكرفس في زيت الزيتون.
    • ضيف معجون الطماطم وصلصة وستشير. .
    • ضيف البسلة المجمدة وتبلها بالفلفل والملح.
    • ضيف الخليط على صينية اللحمة الضاني وغطيها وسويها لمدة ساعة كمان.
    • افصل اللحمة عن العضم وصفي السوايل بعدين حطها على جنب. ما ترميش العضم.
  3. البطاطس المهروسة:

    • اغلي المياه.
    • شيلها من على النار وضيف البطاطس المهروسة من كنور واخلطها كويس. ضيف عليها صفار بيضة واخلط كويس بعدين ضيف الجبنة الشيدر المبشورة والملح.
  4. الجريفي:

    • اخلط صوص الجريفي بالماية السخنة واخلطهم على نار متوسطة، وسيبها تغلي لمدة 10 دقايق لحد ما تبقى تقيلة، وقدمها مع الطبق.
  5. تقديم الطبق والخبز:

    • في طبق غويط اغرف اليخنة وحط عضمتين للتزيين.
    • زين الطبق بأشكال البطاطس زي الصورة. ادهنها بالزبدة الدايبة واخبزها في الفرن تقريباً 25 دقيقة أو لحد ما تبقى سخنة من جوة ولونها دهبي من برة.
    • قدّمه مع السلطة، وقطع العيش وصوص جو كنور.
+