فتة فريك بالبط
بتدور علي بروتين جديد علشان تضيف تنوع لقائمتك في رمضان؟ الحل بين أيديك, مع وصفة فتة البط الشهية. سهوله في التحضير و النتائج مضمونه. شوف الوصفة هنا.

المكوّنات
الفريك:
-
زيت زيتون 50 ml
-
براعم البصل مقطعة 150 g
-
ماء 1 l
-
فريكة 500 g
-
ملح
-
فلفل اسود 1 g
الصوص البني:
-
السمن 80 g
-
ثوم، مفروم 80 g
-
خل أبيض 120 ml
-
ماء 1.5 l
للتقديم:
-
بطة مطبوخة 1 pc
-
زبادى 200 g
-
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 10 g
التحضير
-
الفريك:
- في حلة كبيرة على نار متوسطة ضيف زيت الزيتون والبصل ثم 3ل مياه مع كنور بودرة مرقة فراخ لمدة 3 دقائق.
- ضف الفريك واضبط التوابل حسب الرغبة.
-
الصوص البني:
- ضف السمنة والثوم في طاسة وشوحه لحد ما يبقي لونه برونزي ثم ضف الخل.
- ضف مزيج التوم إلى1.5 ل مياه مع كنور ديمي جلاس.
-
للتقديم:
- بدأ بغرف الفريك.
- ثم ضيف البط علي الفريك.
- قم بتوزيع الصوص البني علي الفريك.
- أستخدم قشر البرتقال للتزيين.