+

العجينة:

  • دقيق، أسمر من القمح الكامل 500 g
  • الخميرة المجففة 21 g
  • سكر 15 g
  • الماء الدافئ 300 ml
  • زيت زيتون 95 ml

الحشوة الأولى:

الحشوة الثانية:

  • شرائح الطماطم
  • بستو أحمر 20 g
  • زيتون، أخضر 80 g
  • فول مدمس، معلب 100 g
  • طماطم متوسطة الحجم مقطعة 100 g

الحشوة الثالثة:

  1. العجينة:

    • حط الدقيق، والخميرة، والسكر، و275 مل من المياه، والزيت مع بعض واعجنهم على أبطأ سرعة لحد ما تتشكل عجينة مرنة. زود المياه لو احتاجت. كون من العجينة كرة كبيرة وحطها في بولة كبيرة وغطيها بورق نايلون وسيبها تتخمر لحوالي ساعة لحد ما حجمها يتضاعف 3 مرات.
    • جهز 3 صواني وافرشهم بورق الزبدة وسخن الفرن على حرارة 180 درجة. اخبط العجينة بقبضة إيدك قبل ما تعجنها ورش عليها الملح. سيبها تستريح لمدة 5 دقايق بعدين شكلها على شكل اسطوانة. قسمها ل 8 - 12 قطعة ورش الدقيق على سطح الرخامة. خلي العجينة متغطية وخد قطعة واحدة في المرة وافردها في شكل مستطيل أو بيضاوي تخين.
    • مش مهم طول الأرغفة نفسها لكن المهم إنها تكفي الصينية. انقل الرغيف المستطيل للصينية المتغطية بورق الزبدة. حط الحشوات التلاتة في نص الرغيف بعدين اتني الأطراف لجوة علشان تغطي الحشوة. ادهن أطراف العجينة بالزيت واخبزها لمدة من 12 - 15 دقيقة.
  2. الحشوة الأولى:

    • شوح اللحمة الضاني المفرومة والبصل والثوم في الزيت أو الزبدة لحد ما يبقى لونها بني أو دهبي، وتبلها بتتبيلة شاورما اللحمة البقري من كنور.
    • استخدم مكعبات الطماطم أساس للصلصة، حط طبقة من اللحمة المطبوخة على العجينة ورص شرايح الطماطم على أطراف العجينة. زينها بالبقدونس بعد خبزها.
  3. الحشوة الثانية:

    • سخن مكعبات الطماطم والبيستو الأحمر في طاسة واستخدمها كأساس للصلصة.
    • حط الزيتون والفول المدمس فوق خليط الطماطم واخبز الرغيف.
  4. الحشوة الثالثة:

    • رش الموتزاريلا والشيدر جوة العجينة، بعدين حط البيض واخبزه أو سوي البيض في طاسة لوحدها وبعدين حطه فوق العجينة زي الصورة. تبله ببودرة مرقة الخضار من كنور.
+