عاشورة بالفانيليا والكنافة
الكنافة من أساسيات شهر رمضان. لما نخلطها مع العشورة هنلاقى مزيج لذيذ من المكسرات والحبوب و النكهات المميزه. جرب الوصفة في منيو رمضان -هتكون سعيد بردود أفعال مبهره!

المكوّنات
الكنافه:
-
كنافة 200 g
-
سكر 50 g
-
زبدة سائحة 50 g
العاشورة:
-
الحليب 2 l
-
قمح مطبوخ 300 g
-
فستق مملح 200 g
-
مسحوق قرفة 1 g
التحضير
-
الكنافه:
- لتحضير الكنافة: قطع الكنافة لخيوط واخلطها مع السكر والزبدة السايحة وافردها في طبقة واحدة.
- حمر الكنافة في الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة 4 دقايق أو لحد ما يبقي لونها دهبي.
-
العاشورة:
- أغلي اللبن ل90 درجة مئوية وضيف القمح المطبوخ لمدة دقيقة واحدة.
- ضيف 500 ج كارت دور موس الفانيليا علي المزيج.
- ثم قم بملء أطباق التقديم وقم بتركهم للتبريد.
- ضيف الكنافة علي العاشورة و رش المكسرات.