+

الخليط:

  • دقيق 280 g
  • نشاء الذر 40 g
  • دقيق الخبز 2 g
  • ماء مثلج 360 ml
  • بيكنج صودا 2 g

القلي:

  • سمك فيليه أبيض 2.5 kg
  • بقدونس 50 g
  • إكليل الجبل، طازج 50 g
  • أوريجانو طازج 50 g
  • شبت طازة متقطع 50 g
  • ثوم مقطع بدقة 50 g
  • بطاطس 10 pc
  • دقيق 200 g
  1. الخليط:

    • حضر الخلطة قبل 20 دقيقة من القلي.
    • اخلط كل المكونات مع بعض.
    • ضيف الماء المتلج بالتدريج واخلط كله بالشوكة.
    • زوّد الماء لو احتجت.
  2. القلي:

    • رشّ الدقيق وكنور بودرة مرقة الخضار على السمك قبل تغميسه بالخلطة. .
    • اخلط الأعشاب وقطع الثوم مع بعض، بعدين غمّس السمك في الخلطة الأول وبعدين في خلطة الأعشاب.
    • اقلي السمك على حرارة 180 درجة مئوية لحد ما يبقى ذهبي اللون.
    • قدّمه مع البطاطس ومع الصوص المفضل ليك.