Menu
نقاط ولاء
+

التحضير:

  • الزيوت النباتية 100 ml
  • أورزو (تشكيلة معجنات على شكل حبوب الشعير او الرز) 200 g
  • لحم بقري، مقطع مكعبات صغيرة 400 g
  • بصل مبشور ناعم 300 g
  • جزر مقطع 300 g
  • كرفس، مفروم ناعم 150 g
  • ورقتا غار 1 pc
  • زعتر بري، مفروم 20 g
  • بسلة حلوة 200 g
  • ماء 3 l
  1. التحضير:

    • في طاسة، سخن الزيت وشوح لسان العصفور لحد ما يتحمر وبعدها اتركه على جنب.
    • في حلة كبيرة، سخن 30 مل من زيت الزيتون على نار متوسطة، أضف قطع اللحمة واطبخها لعدة دقايق لحد ما يتحمر. ارفعه من على النار واتركه على جنب.
    • في نفس الحلة، على نار هادية إلى متوسطة، شوح البصل، الجزر، والكرفس لحد ما يصبح البصل شفاف وطري. أضف ورق اللورى والزعتر البري وقلبهم لمدة دقيقة.
    • أضف البسلة، واطبخها لمدة دقيقتين مع التقليب من فترة للتانية. أضف اللحمة مرة أخرى واطبخها لمدة دقيقة أخرى أو أكثر، مع التقليب من فترة للتانية.
    • أضف الماء، كنور تتبيلة الطيور، وارفع الحرارة واغليها. غطي الحلة وقلل الحرارة واطبخها لمدة 10 دقايق قبل إضافة لسان العصفور واطبخها لمدة 5 دقايق زيادة.