سمبوسك بالجبنة الفيتا والعكاوي
مزيج سمبوسك الجبنة الفيتا بالعكاوي غني وسهل جدا فى التحضير لضيوفك خلال هذا الشهر! شوف الوصفة هنا.

المكوّنات
العكاوي:
-
ماء 2 l
-
كيلو عكاوي 2 kg
-
فلفل اسود 2 g
-
ورقتا غار 2 Each
السمبوسك:
-
عجينة سمبوسك 400 g
-
عكاوي مخلية 150 g
-
جبن فيتا، 150 g
-
بقدونس 5 g
-
بشر الليمون 2 g
-
بيض مخفوق أو مياه مخلوط بدقيق
-
زيت عباد الشمس
التحضير
-
العكاوي:
- سخن الفرن على 190 درجة مئوية.
- ضيف كنور ديمي جلاس مع 2 ليتر مياه دافئ علي نار متوسطة و حرك الخليط حتى يغلي.
- ضيف العكاوي في صينية (الاحسن تستعمل طاجن، او ممكن صينية 13×9 إنش).
- رشها بملح وفلفل اسود مطحون.
- ضيف ورق اللورا وصب كنور ديمي جلاس لحد ما يبقي واصل ل1\4 العكاوي.
- غطيها بورق فويل وأتأكد ان الفويل مش لامس اللحمة.
- حطها في الفرن لمدة ساعتين وبعدين أتاكد ان العكاوي استوت. بعد ثلاث ساعات، اللحمة هيبقي لونها برونزي وغالبًا ملمسها لزجً ، ودة مؤشر كويس على أن الكولاجين داب.
-
السمبوسك:
- على خشبة التقطيع ضيف علي كل طبقة سمبوسك العكاوي المخلية (متملاهاش قوي).
- ضيف شوية جبنة ورش بقدونس وشوية بشر ليمون.
- بعدين ابدأ بتطبيق اﻟﻮرقة علي شكل ﻤﺜﻠﺚ ﻤﺤﻜﻢ وبطرف صوابعك اﺳﺘﺨﺪم اﻟﻤياة أو اﻟﺒﻴﺾ علشان تقفلها.
- سخن زيت عباد الشمس على Cº165 وأقليها لحد ما لونها يبقي دهبي.
-
نصيحة:
- لو اللحوم اتجمعت مع بعض مش هيائثر علي الطعم.
- الضغط بالشوكة مش كفاية. اضغط على العكاوي بصباعك – لو اللحمة طريه يبقي لسه نيء.
- كل ما قطعة العكاوي كانت كبيرة كل ما هتحتاج عدد سعات يوصل لأربع ساعات علي النار.