Menu
نقاط ولاء
+

العكاوي:

  • ماء 2 l
  • كيلو عكاوي 2 kg
  • فلفل اسود 2 g
  • ورقتا غار 2 Each

السمبوسك:

  • عجينة سمبوسك 400 g
  • عكاوي مخلية 150 g
  • جبن فيتا، 150 g
  • بقدونس 5 g
  • بشر الليمون 2 g
  • بيض مخفوق أو مياه مخلوط بدقيق
  • زيت عباد الشمس
  1. العكاوي:

    • سخن الفرن على 190 درجة مئوية.
    • ضيف كنور ديمي جلاس مع 2 ليتر مياه دافئ علي نار متوسطة و حرك الخليط حتى يغلي.
    • ضيف العكاوي في صينية (الاحسن تستعمل طاجن، او ممكن صينية 13×9 إنش).
    • رشها بملح وفلفل اسود مطحون.
    • ضيف ورق اللورا وصب كنور ديمي جلاس لحد ما يبقي واصل ل1\4 العكاوي.
    • غطيها بورق فويل وأتأكد ان الفويل مش لامس اللحمة.
    • حطها في الفرن لمدة ساعتين وبعدين أتاكد ان العكاوي استوت. بعد ثلاث ساعات، اللحمة هيبقي لونها برونزي وغالبًا ملمسها لزجً ، ودة مؤشر كويس على أن الكولاجين داب.
  2. السمبوسك:

    • على خشبة التقطيع ضيف علي كل طبقة سمبوسك العكاوي المخلية (متملاهاش قوي).
    • ضيف شوية جبنة ورش بقدونس وشوية بشر ليمون.
    • بعدين ابدأ بتطبيق اﻟﻮرقة علي شكل ﻤﺜﻠﺚ ﻤﺤﻜﻢ وبطرف صوابعك اﺳﺘﺨﺪم اﻟﻤياة أو اﻟﺒﻴﺾ علشان تقفلها.
    • سخن زيت عباد الشمس على Cº165  وأقليها لحد ما لونها يبقي دهبي.
  3. نصيحة:

    • لو اللحوم اتجمعت مع بعض مش هيائثر علي الطعم.
    • الضغط بالشوكة مش كفاية. اضغط على العكاوي بصباعك – لو اللحمة طريه يبقي لسه نيء.
    • كل ما قطعة العكاوي كانت كبيرة كل ما هتحتاج عدد سعات يوصل لأربع ساعات علي النار.