Menu
نقاط ولاء
+

التحضيرات:

  • زيت ذرة 90 ml
  • سميد 50 g

العجينة:

  • سكر ناعم 100 g
  • ملح 8 g
  • الحليب 420 ml
  • البيض والضرب 100 g
  • خل 30 ml
  • دقيق الأرز 920 g
  • نشا البطاطس 130 g
  • تورتيا 70 g

تحضيرالعيش:

  • جمبري 750 g
  • ماء 60 ml
  • الجرجير 400 g
  • تريكي صلصة 100 ml
  • بصل أخضر 100 g
  • زيت زيتون 50 ml

الزينة:

  • ورق نعناع طازج 200 g
  • ليمون 5 pc
  1. التحضيرات:

    • سخّن الفرن إلى درجة 200 مئوية.
    • ادهن كل صينية خبز بـ10ml زيت، ورش  السميد المطحون على قعرها. كرّر الخطوة دي 4 مرات.
    • اتأكد من تنضيف الجمبري وشيل الحبل الرملي منه.
    • افرم البصل الأخضر  فرم ناعم.
  2. العجينة:

    • حط السكر الناعم ودقيق الرز  ونشا البطاطس ودقيق التابيوكا والملح في بولة للخلط. ومع استخدام  الخطاف العجين، اخلط  المكونات الجافة. زود بالتدريج  الحليب، والبيض، والخل للخليط.
    • لما تتكون  عجنة سلسة، خرجها من البولة 10  كور متساوية الحجم، وغطيها بغلاف نايلون شفاف.
  3. تحضيرالعيش:

    • حضر كور العجينة في الصينية ، وشكلها شكل أرغفة مستطيلة (لازم كل الأرغفة تكون نفس الشكل ).
    • اخبزها  في حرارة 200 مئوية لمدة 12 دقيقة، أو لحد ما تستوي وتبقى  هشة.
    • تبل الجمبري  بكنور مسحوق خليط الليمون وكنور صوص الترياكي وسيبه يتشرب التتبيلة لمدة أقصاها 20 دقيقة. في وقت خبز الأرغفة، حط طاسة  كبيرة على النار واقل الجمبري  فيها في 20ml من كنور زيت الذرة، لحد ما يتغير لون الجمبري من الناحيتين . شيل الجمبري وحطه في طبق كبير وخليه يفضل سخن.
    • ضيف  الجرجير والبصل الأخضر، وقلّب السلطة قبل ما تحطها  في شكل طبقات على أرغفة العيش العربي الدافية  وتقديمها.
  4. الزينة:

    • زيّن السلطة بأوراق الأعشاب الطازة ، زي  النعناع أو الكزبرة، وقدمها  مع شريحة ليمون طازة جنبها.