سلطة الرمان
الرمان من الفاكهة الصحية جداً وممكن تستخدم في الأطباق الحلوة والحادقة. استخدمنا للسلطة دي مستردة من الحبوب الكاملة علشان تدي التتبيلة قوام متماسك وتوازن مثالي في النكهات ما بين حلاوة الرمان وحموضة الخل. والسر في الأطباق الصحية في رمضان هو تنويع ألوان الفاكهة والخضار.

المكوّنات
السلطة والصلصة والتقديم:
-
حب الرمان 400 g
-
طماطم الكرز مقطعه إلى نصفين 500 g
-
طماطم كرزية صفراء، مقطعة 500 g
-
طماطم، مقطعة 1000 g
-
فلفل أخضر مكعبات 250 g
-
براعم البصل مقطعة 200 g
-
ملح 5 g
-
ثوم، مفروم 10 g
-
مسحوق الفلفل الحلو 2 g
-
دبس الرمان 40 g
-
خل البلسميك الأبيض 50 ml
-
زيت زيتون 100 ml
-
حب الخردل 10 g
-
ورق نعناع طازج 25 g
-
أوراق الصعتر الطازجة 5 g
-
أوريجانو طازج 5 g
التحضير
-
السلطة والصلصة والتقديم:
- اخلط كل المكونات في بولة كبيرة وسيبها على جنب.
- اخلط كل مكونات الصلصة وحطها في إزازة
- تبل السلطة واغرفها في طبق التقديم وزينها بالأعشاب والرمان.