+

الطريقة:

  • ماء 1 l
  • كنور بودرة مرقة بنكهة اللحم ٦×١.١كجم 5 g
  • زيت ذرة 50 g
  • زبدة 100 g
  • بصل مفروم 100 g
  • الأرز المصري 1 kg
  • معجون الطماطم 100 g
  • كزبرة مجففة 15 g
  • ملح وفلفل
  • جوز الطيب
  • جوزة الطيب 5 g
  • اللوز المحمص 100 g
  • بندق مشكل 100 g
  • زبيب 100 g
  • الصنوبر المحمر 100 g
  • قرنفل 100 g
  • مسحوق قرفة 5 g
  • فصوص من الثوم المطحون 10 g
  • كبدة دجاج 200 g
  1. الطريقة:

    • اغسل الرز وصفيه كويس جداَ وسيبه على جنب.
    • حضر مرقة الرز في 1.5 لتر ماء دافية وضيف عليه صوص الديمي جلاس من كنور وبودرة مرقة اللحمة البقري من كنور وقلبهم كويس جداً وسيبهم يغلوا لمدة 5 دقايق بعدين سيبهم على جنب.
    • .سوى البصل في طاسة مع الزيت بعدين ضيف  الزبدة وكبدة الفراخ لحد ما تستوي بعدين ضيف الزبيب آخر حاجة.
    • في طاسة كبيرة ضيف الزيت والزبدة وبعدها الرز المتصفي وقلبها لمدة 3 دقايق. ضيف عليهم بعد كده المرقة المغلية وسيبهم لمدة 20 دقيقة بعد ما يستووا.
    • ضيف الكبدة وباقي المكونات وقدمها سخنة.
+