دجاج محشي ملوخية
الملوخية طبعاً من أشهر الأطباق في شهر رمضان، احنا في الوصفة دي قدمنها بشكل مبتكر وجديد كحشو للدجاج، تابع الوصفة ادناه.

المكوّنات
طريقة التحضير:
-
زيت زيتون 100 ml
-
ثوم مفروم ناعماً 30 g
-
بصل مبشور ناعم 100 g
-
طماطم مجففة مقطعة شرائح 100 g
-
بذور كزبرة 5 g
-
مسحوق الكمون 3 g
-
فلفل اسود 2 g
-
ورق ملوخية 200 g
-
صنوبر محمص 80 g
-
عصير ليمون حامض 20 g
-
صدور دجاج –كل قطعة 180 جرام 10 pc
-
ماء 100 ml
التحضير
-
طريقة التحضير:
- أفتح قطع صدور الدجاج زي رغيف العيش الفينو من الجنب بحيث تقدر تحشيها بسهولة.
- شوح البصل ثم الثوم في طاسة علي نار متوسطة الي منخفضة، بعد كدا ضيف الطماطم المجففة والكزبرة والكمون ومسحوق مرقة دجاج كنور والفلفل الأسود.
- سوي الطبق لمدة دقيقة قبل ما تضيف ورق الملوخية وأطبخها لمدة دقيقة إضافية مع التقليب المستمر.
- ضيف الصنوبر المحمص وسيب الخليط يبرد ثم ضيف عصير الليمون.
- أحشي الفتحات اللي في صدور الدجاج بالخليط بالتساوي باستخدام معلقة.
- أطهي صدور الدجاج في طاسة سخنة علي نار متوسطة لمدة 3 دقائق على كل جنب.
- أخبز الدجاج في الفرن لمدة 10 دقائق بدرجة حرارة 170 مئوية.
- سيب الدجاج بره الفرن دقائق قبل تقطيعه.