+

طريقة التحضير:

  • زيت زيتون 100 ml
  • ثوم مفروم ناعماً 30 g
  • بصل مبشور ناعم 100 g
  • طماطم مجففة مقطعة شرائح 100 g
  • بذور كزبرة 5 g
  • مسحوق الكمون 3 g
  • فلفل اسود 2 g
  • ورق ملوخية 200 g
  • صنوبر محمص 80 g
  • عصير ليمون حامض 20 g
  • صدور دجاج –كل قطعة 180 جرام 10 pc
  • ماء 100 ml
  1. طريقة التحضير:

    • أفتح قطع صدور الدجاج زي رغيف العيش الفينو من الجنب بحيث تقدر تحشيها بسهولة.
    • شوح البصل ثم الثوم في طاسة علي نار متوسطة الي منخفضة، بعد كدا ضيف الطماطم المجففة والكزبرة والكمون ومسحوق مرقة دجاج كنور والفلفل الأسود.
    • سوي الطبق لمدة دقيقة قبل ما تضيف ورق الملوخية وأطبخها لمدة دقيقة إضافية مع التقليب المستمر.
    • ضيف الصنوبر المحمص وسيب الخليط يبرد ثم ضيف عصير الليمون.
    • أحشي الفتحات اللي في صدور الدجاج بالخليط بالتساوي باستخدام معلقة.
    • أطهي صدور الدجاج في طاسة سخنة علي نار متوسطة لمدة 3 دقائق على كل جنب.
    • أخبز الدجاج في الفرن لمدة 10 دقائق بدرجة حرارة 170 مئوية.
    • سيب الدجاج بره الفرن دقائق قبل تقطيعه.
+