+

داود باشا:

  • لحم الغنم المفروم 600 g
  • لحم بقري مفروم 600 g
  • بصل مفروم 100 g
  • بقدونس 10 g
  • دقيق لجميع الأغراض 50 g
  • زيت ذرة 50 g

لتحضيرالصلصة:

  • زيت ذرة 30 g
  • البصل سليديد 200 g
  • ثوم مفروم ناعماً 50 g
  • عصير طماطم 1 kg
  • ماء 600 ml
  • معجون الطماطم 100 g
  • صنوبر 50 g
  1. داود باشا:

    • اخلط اللحمة المفرومة والبصل والنعناع والبقدونس وخلطة توابل الشوي من كنور وبودرة مرقة اللحمة البقري من كنور. اعجن الخليط كويس وشكل كور صغيرة وزن الواحدة 25 جم.
    • حط كور اللحمة في الدقيق وشيل الدقيق الزيادة بعدين حطها في صينية الفرن ورشها بالزيت.
    • سخن الفرن 180 درجة وسوي كور اللحمة لمدة 15 دقيقة.
  2. لتحضيرالصلصة:

    • لتحضير الصلصة، اقلي البصل والثوم في زيت الدرة لحد ما يبقى طري، وضيف خلطة توابل الشوي من كنور، الطماطم الطازة والماء وبودرة مرقة اللحمة من كنور، وسيب الصلصة على النار لمدة 5 دقايق.
    • حط الصلصة فوق كور اللحمة في نفس الصينية، وسويها في الفرن لمدة 10 دقايق زيادة أو لحد ما تستوي اللحمة وتتسبك الصلصة.
    • رش الصنوبر والبقدونس المفروم الطازة.
    • قدم الطبق مع الرز الأبيض والرز بالشعرية.
+