حمام محشي
يستحيل تتصور مائدة رمضانية مصرية بدون الحمام المحشي. الحمام طبق شهي هيبهر ضيوفك . أكتشف الوصفة الأن!

المكوّنات
تسوية الحمام:
-
ماء 2.0 l
-
ورقتا غار 3.0 pc
-
حبهان 3.0 pc
-
السمن 150.0 g
-
البصل المقطع 300.0 g
-
معجون الطماطم 200.0 g
-
عصير طماطم طازج 300.0 g
-
رز مصري 300.0 g
-
حمامات 4.0 pc
لتحضير الصوص البني:
-
زبدة 100.0 g
-
دقيق 100.0 g
-
جوز الطيب 2.0 g
-
فلفل اسود 10.0 g
التحضير
-
تسوية الحمام:
- قم بتحضير مرقة الفراخ بإضافة 2ل مياه و30 غ كنور بودرة مرقة فراخ. ثم حرك المزيج حتي يغلي و ضيف خلطة التوابل العربيه من كنور وورق اللورا والحبهان.
- في طاسة كبيرة ضيف السمنة وحمّر البصل على نار متوسطة.
- ضيف معجون الطماطم لمدة دقيقة واحدة بعدين ضيف عصير الطماطم وسيبهم لمدة 5 دقايق.
- ضيف الرز وسيبه لمدة 3 دقايق وزود شوية من مرقة الفراخ (الرز لازم يبقي مطبوخ نص سوي)
- اظبط التوابل وضيف 6 غ فلفل اسود.
- احشي الحمام ومتملاش الحمامة قوي (كمية الرز بتتضاعف لما يستوي).
- ضيف الحمام المحشي ,الواحدة هتاخد حوالي 15 دقيقة عشان تستوى.
- شيل الحمام من الشوربة وسيبه يبرد.
- صفي الشوربة وخد لتر منها لتحضير الصوص البني.
-
لتحضير الصوص البني:
- دوب الزبدة وضيف الدقيق وحرك المزيج لحد متوصل للون دهبي وبعدين ضيف الشوربة مع الحركة ببطء. لحد ما الصوص يكون قوامه ناعم و زود رشة جوزة الطيب.
- قدم الصوص مع الحمام.
-
نصيحة:
- ممكن تشوح الحمام في مقلاه لجلد مقرمش.