Menu
Loyalty points
+

تسوية الحمام:

لتحضير الصوص البني:

  • زبدة 100.0 g
  • دقيق 100.0 g
  • جوز الطيب 2.0 g
  • فلفل اسود 10.0 g
  1. تسوية الحمام:

    • قم بتحضير مرقة الفراخ بإضافة 2ل مياه و30 غ كنور بودرة مرقة فراخ. ثم حرك المزيج حتي يغلي و ضيف خلطة التوابل العربيه من كنور وورق اللورا والحبهان.
    • في طاسة كبيرة ضيف السمنة وحمّر البصل على نار متوسطة.
    • ضيف معجون الطماطم لمدة دقيقة واحدة بعدين ضيف عصير الطماطم وسيبهم لمدة 5 دقايق.
    • ضيف الرز وسيبه لمدة 3 دقايق وزود شوية من مرقة الفراخ (الرز لازم يبقي مطبوخ نص سوي)
    • اظبط التوابل وضيف 6 غ فلفل اسود.
    • احشي الحمام ومتملاش الحمامة قوي (كمية الرز بتتضاعف لما يستوي).
    • ضيف الحمام المحشي ,الواحدة هتاخد حوالي 15 دقيقة عشان تستوى.
    • شيل الحمام من الشوربة وسيبه يبرد.
    • صفي الشوربة وخد لتر منها لتحضير الصوص البني.
  2. لتحضير الصوص البني:

    • دوب الزبدة وضيف الدقيق وحرك المزيج لحد متوصل للون دهبي وبعدين ضيف الشوربة  مع الحركة ببطء. لحد ما الصوص يكون قوامه ناعم و زود رشة جوزة الطيب.
    •  قدم الصوص مع الحمام.
  3. نصيحة:

    • ممكن تشوح الحمام في مقلاه لجلد مقرمش.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة