+

تحضير اللحم البقري:

  • لحم بقري طري (الستيك أو الضلوع مقطعة إلى شرائح بطول 5 سم) 550 g
  • صلصة الصويا 550 ml
  • سكر 425 g
  • زيت سمسم 375 ml
  • رؤوس ثوم، مقطعة ناعم 3 g
  • سمسم محمص 125 g
  • شيتاكي مشروم مجفف (منقوع في ماء دافي) 80 g

تحضير النودلز:

  • نودلز النشاء (مطبوخة حسب إرشادات العبوة، صفيها وجهزها) 850 g
  • زيت ذرة 200 ml
  • بصل مفروم 850 g
  • نودلز النشاء (مطبوخة حسب إرشادات العبوة، صفيها وجهزها) 100 g
  • جزر شرائح جوليان 850 g
  • سبانخ (نص مسلوقة ومجهزة) 850 g
  • ملح حسب الرغبة

التجميع:

  • بيض اختياري
  1. تحضير اللحم البقري:

    • اقطع اللحمة إلى شرائح بطول ٥ سم.
    • اجمع كل مكونات الصوص في بولة صغيرة واخلطهم كويس لحد ما يذوب السكر.
    • اخلط اللحم البقري مع ١٨٠ مل من الصوص. اقطع سيقان المشروم وقطعه لشرائح بسمك ٠.٥ سم وحطها على اللحمة.
    • قلب اللحمة والمشروم مع بعض لحد ما تستوي اللحمة لمدة من ٢ - ٣ دقيقة. انقلهم لطبق وخليه دافي.
  2. تحضير النودلز:

    • اقطع النودلز بطول ١٥ سم. اخلط ١٦٠ مل من الصوص المتحضر في بولة كبيرة.
    • في طاسة غير لاصقة فيها ٤٥ مل من الزيت حط دفعات من النودلز على حرارة متوسطة مع التحريك لحد ما تبقى شفافة ولزجة شوية (تقريباً ٤ دقائق). انقلها إلى بولة كبيرة لوحدها.
    • ضيف ٦٠ مل من الزيت للطاسة، وقلب البصل لحد ما يبقى شفاف على حرارة من متوسطة إلى عالية، تبله بالملح والفلفل. لما يقرب البصل يستوي، ضيف البصل الأخضر وسوّيه شوية. انقله إلى طبق النودلز.
    • سوّي الجزر لمدة دقيقة إلى دقيقتين لحد ما يبقى طري. (ما تطبخش الخضروات أكثر من اللازم). انقله لطبق النودلز.
  3. التجميع:

    • خذ السبانخ واعصرها علشان تتخلص من الماء الزيادة، اقطعها بطول ٥ سم وتبلها بالملح والفلفل.
    • ضيف السبانخ والصوص المتبقي للطبق مع كل المكونات المتحضرة التانية ما عدا اللحمة والمشروم.
    • اخلطهم كويس باليد، اضبط التتبيلة حسب الرغبة بإضافة (ابدأ بنص معلقة) من صوص الصويا و/أو السكر.
    • ضيف اللحمة والمشروم فوق الخليط.
+