+

انقع كيك الرز:

  • تكيوكبوكي (كيك الأرز الطويل) 750 g
  • كرنب أخضر 275 g
  • بصل أخضر 1 g

تحضير الصوص:

  • مرقة سمك (أو ماء) 1.4 l
  • معجون فلفل أحمر (جوتشوجانج) 100 g
  • رقائق فلفل أحمر (جوتشوجارو) 25 g
  • صلصة الصويا 40 ml
  • سكر 40 g
  • فصوص ثوم، مفرومة 5 g

إنهاء الطبق:

  • صوابع الكابوريا 250 g
  • زيت سمسم 60 ml
  • بذور السمسم 30 g
  1. انقع كيك الرز:

    • انقع كيك الرز لمدة ٢٠ دقائق لو كانت ناشفة أو مجمدة. اقطع كيك السمك، الكرنب والبصل الأخضر لقطع بحجم ٥ سم.
  2. تحضير الصوص:

    • ضيف مرقة السمك أو الماء لحلة كبيرة. ضيف مكونات الصوص. اغليها على نار متوسطة إلى عالية، مع التقليب لتذويب معجون الفلفل الأحمر الحار (جوتشوانغ).
  3. إنهاء الطبق:

    • ضيف كيك الرز. اغليه لحد ما يبقى الرز طري جداً ويبقى الصوص تخين تقريباً لمدة ٨ إلى ١٠ دقائق.
    • قلب باستمرار علشان ما يلزقش الرز في قاع الحلة.
    • ضيف الخضروات وكيك السمك. استمر في الغليان مع اتلحريك باستمرار لمدة ٤ - ٦ دقائق.
    • ذوق الصوص واضبط التتبيلة لو احتاجت.
    • ضيف زيت السمسم وبذور السمسم الاختيارية قبل ما تطفي النار. قدمها فوراً.
+