Menu
نقاط ولاء
+

الجرانولا:

  • بذور الكتان، مطحون 10 g
  • الماء الدافئ 30 ml
  • مياه من عبوة الحمص 80 g
  • حبوب الشوفان 100 g
  • عين جمل مقطع قطع كبيرة 60 g
  • كاشو متقطع قطع كبيرة 60 g
  • بذور القرع 60 g
  • بذور السمسم 30 g
  • بذور الشمر 10 g
  • زيت زيتون 30 ml
  • مسحوق الفلفل الحار 1 g
  • عسل 15 g

توفو الحمص:

  • توفو متصفي 500 g
  • طحينة 150 g
  • مسحوق الثوم 5 g
  • ملح 5 g

الطبق والتقديم:

  • أعشاب مختلفة ( زعتر فريش وزعتر ناشف وبقدونس) 50 g
  • بابريكا حلوة 5 g
  • دبس الرمان 50 g
  • زيت زيتون 50 ml
  1. الجرانولا:

    • سخن الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية. 
    • انقع بذور الكتان المحطونة في مياه دافئة لمدة 5 دقايق.
    • اخلط كل المكونات مع بعض ووزعهم في صنينة تدخل الفرن.
    • حمصهم في الفرن لمدة 25 دقيقة في درجة حرارة 180 درجة مئوية وقلبهم كل 5 دقايق لحد ما يقرمشوا ولونهم يبقى دهبي.
    •  طلعهم من الفرن وسيبهم يبرددوا تماما واحفظهم في عبوة مغلقة.
  2. توفو الحمص:

    • اخلط التوفو المصفى مع باقي المكونات في محضر الطعام (الكبة).
    • ظبط التوابل والملح حسب الطعم.
  3. الطبق والتقديم:

    • اغرف ووزع التوفو على طبق التقديم.
    • زيّن الطبق بالجرانولا الحادقة.
    • ومن فوق رش عليهم الأعشاب المتشوحة في زيت الزيتون مع رشة دبس الرمان اللي هتخلي شكل الطبق وطعمه حكاية.