بطاطا مع صوص التوفي والبقان
مصممة للشيفات المحترفين، شوف وصفة البطاطا مع صوص التوفي والبقان للكريسماس: تعليمات التحضير متقسمة للمكونات، قائمة كاملة من المقادير المحترفة، أسرار الشيف للتحضير. اتميز في الوصفة دي مع منتجات زي: كارت دور توبينج توفي، كنور بودرة تتبيلة الليمون.

المكوّنات
بطاطا مع صوص التوفي والبقان:
-
زبدة متقسمة 100 g
-
بطاطا، مقشرة، مقطعة مكعبات 1.2 kg
-
ماء 150 ml
-
حليب، متقسم 250 ml
-
ملح 5 g
-
عصير القبقب 25 ml
-
بقان، محمص ومفروم 80 g
التحضير
-
بطاطا مع صوص التوفي والبقان:
- ضيف 60 جم من الزبدة في حلة كبيرة على نار متوسطة.
- ضيف البطاطا. ضيف الماء، 160 مل من الحليب والملح. غطي الحلة وسيبها تستوي مع التحريك من وقت للتاني لتغطيتها.
- لما تبقى طرية، اهرسها - اظبط القوام بالحليب المتبقي حسب الرغبة. قسمها على 10 أطباق صغيرة، غطيها وسيبها على جنب.
- في حلة تانية على نار متوسطة، ضيف الزبدة، شراب القيقب وكارت دور صوص التوفي وسخّن الخليط.
- ضيف البقان وكنور بودرة تتبيلة الليمون.
- قدم الصوص فوراً على البطاطا الدافية.