Menu
نقاط ولاء
+

بطاطا مع صوص التوفي والبقان:

  • زبدة متقسمة 100 g
  • بطاطا، مقشرة، مقطعة مكعبات 1.2 kg
  • ماء 150 ml
  • حليب، متقسم 250 ml
  • ملح 5 g
  • عصير القبقب 25 ml
  • بقان، محمص ومفروم 80 g
  1. بطاطا مع صوص التوفي والبقان:

    • ضيف 60 جم من الزبدة في حلة كبيرة على نار متوسطة.
    • ضيف البطاطا. ضيف الماء، 160 مل من الحليب والملح. غطي الحلة وسيبها تستوي مع التحريك من وقت للتاني لتغطيتها.
    • لما تبقى طرية، اهرسها - اظبط القوام بالحليب المتبقي حسب الرغبة. قسمها على 10 أطباق صغيرة، غطيها وسيبها على جنب.
    • في حلة تانية على نار متوسطة، ضيف الزبدة، شراب القيقب وكارت دور صوص التوفي وسخّن الخليط.
    • ضيف البقان وكنور بودرة تتبيلة الليمون.
    • قدم الصوص فوراً على البطاطا الدافية.