بسبوسة بالشوكولاتة
بنقدملك من خلال الوصفة دي أكتر نوع محبوب من الحلويات الشرقية بس بطريقتنا المبتكرة. البسبوسة-المقرمشة من الخارج واللذيذة وطرية من الداخل. زباينك حيحبوا الوصفة دي بكل تأكيد، ضيفها لقائمة الحلويات في رمضان السنة دي وشوف بنفسك! أطلع على الوصفة الكاملة ادناه.

المكوّنات
تحضير البسبوسة:
-
دقيق سميد 1000 g
-
فانيليا بودرة 5 g
-
زبيب 100 g
-
سكر 200 g
-
زبادى 200 g
-
زبدة سائحة 200 g
-
الحليب 200 ml
-
زيت للقلي 1 l
-
رقائق جوز الهند 200 g
التحضير
-
تحضير البسبوسة:
- اخلط دقيق السميد مع الفانيليا والزبيب والسكر ثم ضيف الزبادي واخلط المزيج كويس جدا.
- ضيف الزبدة وبعدها ضيف اللبن بالتدريج لحد ما تحصل على عجينة صلبة القوام.
- أعمل كرات صغيرة من العجينة بحجم الجوز واقليها بدرجة 160 مئوية لمدة 4 دقائق حتى يصبح لونها بني الي ذهبي.
- ارفع الكرات من الزيت وضعها على مناشف المطبخ.
- غطي الكرات بكارت دور صوص شوكولاتة قبل التقديم.