Menu
نقاط ولاء
+

الكراث:

  • سكر 150 g
  • ماء 100 ml
  • خل أبيض 150 ml
  • كراث 500 g

مايونيز الغريمولاتا:

البرجر:

  • شرائح طماطم طازجة 5 pc
  • ساق ضاني 1.5 kg
  • خبز برغر 10 pc

الزينة:

  • أوراق ريحان طازة 100 g
  • زيتون 300 g

التقديم:

  • دجز البطاطس
  1. الكراث:

    • دوب السكر بالماء والخل على نار متوسطة، واغلي المزيج  ببطء. قطّع الكراث إلى مكعبات، واقليها لحد ما تبقى شفافة وحلوة . ضيف الكراث المقلي إلى خليط الخل، وسيبه يغلي لحد ما يبقى الكراث طري.
  2. مايونيز الغريمولاتا:

    • افرم الثوم وأوراق البقدونس فرم ناعم وضيف ليهم هيلمانز مايونيز حقيقي وكنور تتبيلة الليمون الحامض، وحرّك الخليط.
  3. البرجر:

    • قطّع  الطماطم إلى أنصاف ورشّ عليها زيت الزيتون وكنور بودرة مرقة الخضار. نشفها في الفرن على درجة حرارة منخفضة.
    • اطبخ الضاني وكوّن منه قرص وهو لسه دافي، بعد نزع العظم. سيب اللحم يبرد.
    • تبّل البرجر بالملح والفلفل وسوّيه من الناحيتين على نار قوية لحد ما يبقى مقرمش.
    • اقطع رغيف خبز البرجر من الوسط وافتحه، وحمّصه من الجزء السفلي في طاسة حامية.
  4. تكوين البرجر:

    • شكّل البرجر وحط طبقة من الخس وبرجر الضاني.
  5. الزينة:

    • حط صلصة الكراث فوق قرص البرجر، وعليها الزيتون الأسود، والطماطم المجففة، وأوراق الريحان، وزيت الزيتون، واختم بصلصة الغريمولاتا المتحضرة من مايونيز هيلمنز.
  6. التقديم:

    • أفضل طريقة لتقديم  الطبق هي مع ودجز البطاطس وهيلمانز كاتشاب.