+

تحضير الحشوة:

  • تشكيلة من فواكه البحر (حبار، جمبري، مقطع لقطع متساوية الحجم: حجم الجمبري المتوسط إلخ) 1 kg
  • بصل أخضر كامل 1 kg
  • فلفل أحمر حراق، مقطع 5 g
  • فلفل أخضر حراق، مقطع 5 g
  • زيت سمسم 30 g

تحضير عجينة البان كيك:

  • خليط البان كيك الكوري 1.2 kg
  • بيض 5 pc
  • ثوم، مقطع ناعم 20 g
  • جنزبيل، مقطع ناعم 15 g
  1. تحضير الحشوة:

    • حضر فواكه البحر، البصل الأخضر، والفلفل الاختياري، مع تصفية الماء الزائد. (المكونات اللي فيها ماء كتير هتخلّي الخليط رطب). اخلط فواكه البحر بزيت السمسم.
  2. تحضير عجينة البان كيك:

    • في بولة كبيرة، اخلط خليط البان كيك مع ٩٠٠ مل من الماء المثلج والبيضة. ضيف الماء لحد ما تبقى العجينة تقيلة شوية ولكن لسه سائلة. (لنتيجة مقرمشة، لازم تكون العجينة رفيعة شوية). اخلط ٢/٣ من فواكه البحر.
  3. إنهاء الطبق:

    • سخن ٢ إلى ٣ معالق كبيرة من الزيت النباتي في طاسة غير لاصقة على حرارة متوسطة. اغرف نص المزيج في الطاسة وافردها بالتساوي إلى قرص مدور.
    • ضيف البصل الأخضر في صفوف فوق العجينة وضيف نص فواكه البحر المتبقية وشوية من شرائح الفلفل الاختيارية.
    • سويها لحد ما تبقى قاعدتها لونها بني، تقريباً من ٣ - ٤ دقائق واقلبها على الناحية التانية مع إضافة المزيد من الزيت تقريباً ٢ - ٣ ملعقة كبيرة.
    • ارفع الحرارة شوية إلى متوسط لعالي علشان يبقى البان كيك مقرمش.
    • اضغط عليها بالسباتيولا وسويها لمدة من ٣ - ٤ دقائق. كرر العملية مع العجينة المتبقية والمكونات. قدمها سخنة فوراً من الطاسة مع صوص للتغميس.
    • يفضل تقديم الطبق ده في آخر لحظة.
+