Menu
نقاط ولاء
+

طريقة تحضير:

  • زيت زيتون 100.0 ml
  • ريش ضاني 20.0 pc
  • بصل مبشور ناعم 200.0 g
  • جزر مقطع 100.0 g
  • كرفس، مفروم ناعم 100.0 g
  • شرائح ثوم 30.0 g
  • معجون الطماطم 150.0 g
  • طماطم مقشرة ومهروسة 300.0 g
  • فلفل اسود 5.0 g
  • ماء 100.0 ml
  • حمّص مسلوق 100.0 g
  • معكرونة سباجتي 1500.0 g
  • إكليل الجبل، طازج 2.0 g
  • الريحان المفروم 5.0 g
  • بقدونس أخضر مفروم 5.0 g
  • جبنة البرميزان المبشورة 300.0 g
  1. طريقة تحضير:

    • سخن زيت الزيتون في حلة كبيرة على نار متوسطة وضيف الريش الضاني وسويها لمدة دقيقتين على كل جنب بعد كدا أرفعها من على النار وأحتفظ بيها على جنب.
    • شوح البصل والجزر والكرفس في نفس الحلة علي نار متوسطة لحد ما البصل بذبل وبعد كدا ضيف الثوم والأعشاب المفرومة وسويها لمدة دقيقة.
    • ضيف معجون الطماطم وأطبخه لمدة دقيقتين مع التقليب وبعد كدا ضيف الملح والفلفل ورجع الريش للحلة وسويها لمدة دقيقة إضافية مع التقليب.
    • ضيف المياه وصوص الديمي جلاس كنور وزود النار وخلي الصوص يغلي ببطيء لمدة 10 دقائق قبل ما تضيف الحمص والمعكرونة للحلة، سيب الطبق يستوي لمدة 3 دقائق.