+

طريقة تحضير:

  • زيت زيتون 100 ml
  • ريش ضاني 20 pc
  • بصل مبشور ناعم 200 g
  • جزر مقطع 100 g
  • كرفس، مفروم ناعم 100 g
  • شرائح ثوم 30 g
  • معجون الطماطم 150 g
  • طماطم مقشرة ومهروسة 300 g
  • فلفل اسود 5 g
  • ماء 100 ml
  • حمّص مسلوق 100 g
  • معكرونة سباجتي 1500 g
  • إكليل الجبل، طازج 2 g
  • الريحان المفروم 5 g
  • بقدونس أخضر مفروم 5 g
  • جبنة البرميزان المبشورة 300 g
  1. طريقة تحضير:

    • سخن زيت الزيتون في حلة كبيرة على نار متوسطة وضيف الريش الضاني وسويها لمدة دقيقتين على كل جنب بعد كدا أرفعها من على النار وأحتفظ بيها على جنب.
    • شوح البصل والجزر والكرفس في نفس الحلة علي نار متوسطة لحد ما البصل بذبل وبعد كدا ضيف الثوم والأعشاب المفرومة وسويها لمدة دقيقة.
    • ضيف معجون الطماطم وأطبخه لمدة دقيقتين مع التقليب وبعد كدا ضيف الملح والفلفل ورجع الريش للحلة وسويها لمدة دقيقة إضافية مع التقليب.
    • ضيف المياه وصوص الديمي جلاس كنور وزود النار وخلي الصوص يغلي ببطيء لمدة 10 دقائق قبل ما تضيف الحمص والمعكرونة للحلة، سيب الطبق يستوي لمدة 3 دقائق.
+