القرنبيط المهروس في الفرن
يختلط القرنبيط، البطاطس المهروسة، والجبنة علشان يكونوا طبق جانبي كريمي. الطبق الجانبي ده مناسب لأطباق اللحوم الرئيسية المختلفة. شوف الوصفة هنا.

المكوّنات
الطريقة:
-
ماء 1.0 l
-
قرنبيط، مقطع قطع كبيرة 400.0 g
-
جبنة كريمية، طرية 100.0 g
-
جبنة البرميزان المبشورة 100.0 g
-
مسحوق ثوم 5.0 g
-
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة 1.0 tsp
-
جبنة شيدر مبشورة، حسب الرغبة 50.0 g
التحضير
-
الطريقة:
- سخن الفرن مسبقاً على درجة حرارة 350 فهرنهايت (175 سيليزية).
- ضع مصفاة بخار على حلة فيها ماء في مستوى أقل من قعر المصفاة.
- اغلي الماء.
- أضف القرنبيط، غطيه واطبخه بالبخار لحد ما يكون طري، من 5 إلى 10 دقايق.
- انقل القرنبيط إلى طبق.
- اهرس القرنبيط مع الجبنة الكريمية حتى يصبح ناعماً، أضف الجبنة البارميزان، بودرة الثوم، الملح، والفلفل الأسود.
- اغرف خليط كنور بطاطس مهروسة وطبقات القرنبيط في صينية للفرن، وفوقها الجبنة الشيدر.
- اخبزها في الفرن لحد ما تذوب الجبنة، من 5 إلى 10 دقايق.